Cseh László hármas holtversenyben ezüstérmes Rióban

Cseh László óriásit versenyzett talán utolsó olimpiai úszásában, és végül régi riválisaival, Phelpsszel és Le Clos-val hajszálpontosan egyszerre célba csapva ezüstérmet nyert a 100 méteres pillangó döntőjében.

Cseh László rendkívül csalódott volt, amiért 200 pillangón csupán a hetedik helyet sikerült elérnie, így a 100 pillangóra maradt az utolsó lehetőség, hogy éremmel búcsúzzon vélhetően az utolsó olimpiájától. Cseh a negyedik idővel jutott be a szám döntőbe, és a negyedik helyen is fordult rá a táv második felére.

A 30 éves magyar klasszis hatalmas hajrába kezdett, és ugyan látszódott, hogy a győzelemre már nem lehet esélye, végül elképesztő izgalmak közepette második lett. Cseh László végül 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy, mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos. A számot a szingapúri Joseph Schooling nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

Kovács Tamás / MTI

"Nagyon örülök, hogy meglett az ezüstérem, a szingapúri srác most nagyon jó volt" - nyilatkozta az M4-nek Cseh László a verseny után. "Az 50.39 tekintélyt parancsoló, az olimpia előtt én is reménykedtem, hogy tudok ennyit, most nem sikerült. Nagyon különleges, hogy pont mi hárman lettünk ezüstérmesek holtversenyben, bár talán jobb lenne, ha egyedül állnék ott, de nagyon örülök, hogy Chaddel és Michaellel egy pozíción osztozhatok."

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.