Csak az utolsó forduló dönt a Barcelona és a Real Madrid között

Josep Guardiola, a Barcelona trénere és Manuel Pellegrini, a Real Madrid szakvezetője a forduló előtt egyetértett abban, hogy már a hét végén eldől a spanyol bajnoki cím sorsa. Tévedtek.

Kétségkívül a katalán együttes előtt állt komolyabb próbatétel: Xaviéknak a Sevilla otthonában kellett megszerezniük a három pontot. A találkozó első szakaszában úgy tetszett, hogy a meccs tétje a legkevésbé sem nyomasztja a garnitúrát.

A Barcelona sorra dolgozta ki a helyzeteket, és még félóra sem telt el a mérkőzésből, amikor már két góllal vezetett. Sőt a csapat újabb találatot ért el a második játékrészben; a találkozó mindössze azért nem vált tréningmeccsé, mert bár a Krkic, Messi, Pedro hármas minden tagja eredményes volt, a trió számos ziccert elhibázott.

A Sevilla Konko kiállítása nyomán még emberhátrányba is került, így egészen váratlanul érte az ellenfelet, hogy az andalúz együttes visszatért a mérkőzésbe. Kanouté és Luis Fabiano gólját azonban nem követte újabb találat: a Barcelona, ha keservesen is, de megőrizte minimális előnyét.

A bajnokavatás azonban várat magára, mert nem hibázott a Real Madrid sem: 5-1-re felülmúlta a vendég Bilbaót. Igaz, Pellegrini csapata csak az utolsó negyedórában döntötte el a találkozót, addig sikerrel őrizte a döntetlent a huszadik perctől emberhátrányban küzdő baszk garnitúra.

Mivel mindkét együttes győzött, így az aranyérem sorsa csak az utolsó körben dől el. Igaz, a Barcelonának immár mindössze annyi a feladata, hogy hazai pályán legyőzze az utolsó előtti helyen álló Valladolidot. A Real Madrid a Malaga otthonába látogat, de esetleges sikere is csak akkor érhet bajnoki címet, ha Guardiola tanítványai botlanak a Nou Campban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.