Cilic és a Cilic-csapat nyert a Tennis Classicson

A tavaly US Open-bajnok Marin Cilic és az általa vezetett csapat nyert kedden a Papp László Sportarénában rendezett nyolcadik Tennis Classics gálán.
A horvát játékos a nap negyedik meccsén a francia Richard Gasquet-vel csapott össze férfi egyesben, és a múlt heti ATP-világbajnokságról épphogy lemaradt játékosok nem kímélték egymást. A bemutató torna "legkomolyabb" találkozója a többivel ellentétben kilenc nyert gémig tartott, a 198 centis Cilic főként hatalmas szerváival, míg az idén Wimbledonban elődöntős riválisa híres egykezes fonákjával aratott közönségsikert. Látszott, hogy mindketten kedvenc kemény borításukon játszanak, a meccset végül Cilic nyerte 9:6-ra.

„Marin remekül játszott, de hát Grand Slam-győztesről van szó" - kezdte értékelését a világranglistán kilencedik Gasquet. - "Először vagyok Budapesten, nagyon tetszik a város, és bízom benne, hogy jövőre is olyan kiváló évem lesz, mint az idei volt."

A horvát óriás kifejtette, gyerekfejjel járt először a magyar fővárosban, és mindig szívesen jön ide. „Azt hiszem, kiszolgáltuk a szurkolókat, emellett jó volt látni a meghívott legendás játékosokat is" - jelentette ki, hozzátéve: 2016-ban szeretne az első nyolc között végezni, hogy részt vehessen az ATP-vb-n.

Sikerével a Cilic-csapat 29:20-ra elhúzott, így az utolsó vegyes párosnak már nem maradt tétje.

A nap zárófelvonásában Cilic Babos Tímeával, Gasquet pedig honfitársa, Kristina Mladenovic oldalán lépett pályára. A közönségszórakoztató összecsapást érdekes módon mégis a Babos-Mladenovic duó nyerte, amely váratlanul 3:3-nál állt össze, s a "nemek harcában" a hölgyek bizonyultak jobbnak 7:5-re.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.