Bűnbak lett a kapus

Már megvan a kedd este 1-2-vel zárult osztrák–török barátságos labdarúgó-mérkőzés bűnbakja: Ramazan Özcan. Félreértés ne essék: a török származású kapus a vendéglátók hálóját védte, és új hazája iránti elkötelezettségét a fehér kesztyűjére nyomtatott hatalmas osztrák címerrel is igazolni akarta. A svájci Marcel Koller, a házigazdák szakvezetője négy poszton változtatott az albánok elleni győztes csapaton, Özcant a kímélendő Robert Almer helyére állította.

A szakállas óriás Calhanoglu csodaszép szabadrúgásához hozzá sem tudott érni. Ezzel a lövéssel 1-1-re alakult az állás, mert a Brémából hazarepülő Zlatko Junuzovic az osztrákoknak szerzett vezetést a mérkőzés legjobbjának ítélt 193 centis óriás, a szerb-osztrák Marko Arnautovic passzából. A gól után a bosnyák származású szerző békegalambot formált a kezéből, amiért hatalmas tapsot kapott.

Özcan bocsánatot kért
Leonhard Foeger / Reuters

A második félidő kezdetén ismét az osztrákok voltak fölényben, miután David Alaba, a Bayern München kitűnősége szellemesen osztogatott a középpályáról. Ám az 58. percben Özcan – megmagyarázhatatlanul – a barcelonai Arda Turannak adta a labdát, aki harminc méterről a hálóba emelt. A kapus utóbb magára vállalta a vereséget, és bocsánatot kért társaitól.
Koller lezseren fogadta az 1-2-t, s azt hangoztatta: néhány játékos kipróbálása volt e kilencven perc célja, nem feltétlenül a győzelem. De azért több futásra, valamint a területek alaposabb lezárására számított.

A tizenegy szakállas játékosból álló török csapatot ellenben lelkesen ünnepelte a tízezres vendégtábor (az össznézőszám 28 ezer volt), amely – bár hangosan buzdított – fegyelmezetten drukkolt. A Práterben 450 rendőr és további 600 biztonsági ember vigyázott a rendre, miután már napokkal a mérkőzés előtt robbanóanyagok után kutattak kutyákkal a stadion környékén. A lelátót sűrűn bekamerázták, és külön biztonsági zónát építettek a szurkolók és a játékosok közé.

Az Eb-n – június 14-én Bordeaux-ban – a magyar csapattal kezdő osztrák együttes Málta és Hollandia válogatottjával vív még gyakorló mérkőzést a kontinenstorna előtt.

A barátságos meccsek eredménylistája:

Németország–Olaszország 4-1 (gól: Kroos, Götze, Hector, Özil, illetve El Shaarawy), Franciaország–Oroszország 4-2 (Kante, Gignac, Payet, Coman, illetve Kokorin, Zsirkov), Portugália–Belgium 2-1(Nani, Cristiano Ronaldo, illetve Romelu Lukaku), Görögország–Izland 2-3 (Fortunisz 2, illetve Traustason, Ingason, Sigthorsson), Ausztria–Törökország 1-2 (Junuzovic, illetve Calhanoglu, Arda Turan), Skócia–Dánia 1-0 (Ritchie), Anglia–Hollandia 1-2 (Vardy, illetve Janssen, Narsingh), Írország–Szlovákia 2-2 (Long, McLean, illetve Stoch, McShane – öngól), Svájc–Bosznia-Hercegovina 0-2 (Dzeko, Pjanic), Svédország–Csehország 1-1 (Berg, illetve Vydra), Luxemburg–Albánia 0-2 (Sadiku, Cikallesi), Norvégia–Finnország 2-0 (Berget, Johansen), Macedónia–Bulgária 0-2 (Rangelov, Tonev), Észtország–Szerbia 0-1(Kolarov).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.