Eb-második lett Berki Moszkvában

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián címvédőként ezüstérmet szerzett lólengésben szombaton, a tornászok Moszkvában zajló Európa-bajnokságán.

Az Újpest 28 esztendős, hatszoros Eb- és kétszeres vb-győztes tornásza a döntőben 15.533 pontot kapott a bíráktól 6.7-es kiinduló pontú gyakorlatára, amelyet a rá jellemző stílusban mutatott be, a leugrásnál azonban elkövetett egy kisebb hibát.

Az aranyat a brit Daniel Keatings nyerte, míg a harmadik honfitársa, az olimpiai bronzérmes Max Whitlock lett. A 23 éves Keatings 2010-es birminghami sikerét követően másodszor lett a kontinens legjobbja.

"Egyáltalán nem vagyok csalódott az ezüstérem miatt, mert nem csináltam meg tökéletesen a gyakorlatot - nyilatkozta Berki Krisztián az MTI-nek, s hozzátette: elegendőnek érezte a 6.7 kiinduló pontú gyakorlatát a szombati fináléra, érzése szerint a 6.9-sel sem lehetett volna biztosan nyerni, ha belehibázik.

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián címvédőként ezüstérmet szerzett lólengésben szombaton
Krisztian Berki of Hungary competes on the pommel horse during the men's apparatus finals at the European Men's and Women's Artistic Gymnastic individual Championships in Moscow April 20, 2013. REUTERS/Maxim Shemetov (RUSSIA - Tags: SPORT GYMNASTICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.