Az írek voltak a balgák

Az olaszok elleni vereség után a belgáknak mindenképpen nyerniük kellett, ha nem akartak FIFA-ranglista másodikként két forduló után nagyon nehéz helyzetbe kerülni. Ám az írek ellen nem volt könnyű dolguk, az ellenfél a svédek ellen nagyon jól játszott.

Romelu Lukaku (középen) lőtte a belgák első gólját
Romelu Lukaku (középen) lőtte a belgák első gólját
Michael Dalder / Reuters

O'Neil szövetségi kapitány együttese a meccs elején védekezett, a támadásokkal alig törődött. A belga játékosok sem ejtették ámulatba a publikumot, az első húsz percben alig veszélyeztettek. A 21.-ben viszont Hazard megszerezhette volna vezetést, ám a Chelsea futballistája a kapu fölé durrantott. Ez után mindkét válogatott bemutatta, miként kell elrontani a nagy helyzeteket: Hoolahan, majd De Bruyne hibázott. A félidő előtt nem sokkal Alderweireld fejese után a gólvonalról vágták ki a labdát az írek. Nagyon sok volt a ki nem kényszerített hiba, a szünetben volt dolguk a szakvezetőknek.

Wilmots a belgáktól adhatott jobb tanácsokat, ugyanis a 48. percben De Bruyne jobb oldali beadását Lukaku lőtte a hálóba (1-0). S nem volt megállás: a 61. percben Witsel fejelt a kapuba, úgy, hogy a labda Randolph kezét is érintette (2-0). Kilenc perc múlva Belgium megadta a kegyelemdöfést: Hazard ment el remekül a jobb oldalon – még a partjelzőt is megkerülte –, a tiszta helyzetben lévő Lukaku elé passzolt, aki könnyedén lőtt a hálóba (3-0). Az írek pályára küldték legendás Keane-t is, de ő sem tudott segíteni.

BELGIUM–ÍRORSZÁG 3-0 (0-0)

E csoport, Bordeaux, 41 000 néző.

Jv.: Cakir (török)

Belgium: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Verthongen – Carrasco (Mertens, 64.), Witsel, De Bruyne, Dembele (Nainggolan, 57.), Hazard – Lukaku (Benteke, 82.).

Írország: Randolph – Coleman, O'Shea, Clark, Ward – Hendrick, Whelan, Hoolahan (McGeady, 71.), McCarthy (McClean, 62.), Brady – Long (Keane, 79.). Gól: Lukaku (48., 70.), Witsel (61.)

Az E csoport állása: 1. Olaszország 6 pont, 2. Belgium 3, 3. Svédország 1 (1-2-es gólkülönbség), 4. Írország 1 (1-4).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.