Bacca és Mekka

Fergeteges első félidő zajlott szerda este Varsóban, a labdarúgó Európa Liga döntőjében. Az iramot a címvédő Sevilla diktálta, de a Dnyepropetrovszk tartani tudta a tempót.

Olyannyira, hogy a brazil Matheus tökéletesen fejre ívelt labdáját a horvát Kalinic a hálóba küldte; igaz, a sokat támadó spanyol csapat egyre kettővel válaszolt. Előbb az „otthon játszó” lengyel Krychowiak egyenlített, majd Reyes nagy passzával a kolumbiai Bacca kicselezte Bojko kapust, és finom gólt lőtt. Ám, mielőtt bárki arra gondolt volna, hogy a favorit most már könnyedén elintézi ellenfelét, Rotan látványos, jobb sarkos szabadrúgásgóllal lepte meg Sergio Rico kapust, valamint a publikumot (2-2).

A kétgólos Baccát köszönti Banega és Reyes
A kétgólos Baccát köszönti Banega és Reyes
Veres Viktor / Népszabadság

A gólparádé a második félidőben nem folytatódott, többek között a két korábbi mesterlövész – valamint Juventus-klubtárs –, a lengyel szövetségi elnök Zbigniew Boniek és az UEFA francia elöljárója, Michel Platini bánatára. De aztán Bacca mindenkit kárpótolt (kivéve persze az ukránokat): Vitolo érzéssel megjátszott labdáját menthetetlenül a bal sarokba lőtte (3-2). A dél-amerikai csatár három gólt is szerezhetett volna, ám fejesét a hajrában Bojko reflexmozdulattal hárította.

A Sevilla csapata és tábora így sem volt boldogtalan; a spanyol klub játékosai és hívei elérzékenyülten emlegették, hogy ismétlés a tudás anyja...

Sevilla – Dnyepropetrovszk 3-2 (2-2)

Európa Liga-döntő, Varsó, 34 000 néző. Jv.: Atkinson (angol).

Sevilla: Sergio Rico – Aleix Vidal, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas – Reyes (Coke, 54.), Mbia, Banega, Krychowiak, Vitolo –Bacca (Gameiro, 82.).

Dnyepropetrovszk: Bojko – Fedeckij, Douglas, Cseberjacsko, Leo Matos –Matheus, Kankava (Sahov, 86.), Rotan, Fedorcsuk (Bezus, 68.), Konopljanka –Kalinic (Szeleznyov, 79.).

Gól: Kalinic (7.), Krychowiak (28.), Bacca (31. és 72.), Rotan (44.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.