galéria megtekintése

Babos Tímeának először sikerült bejutnia a US Open harmadik körébe

1 komment

Árvay Sándor

Kilenc esztendő után ismét van magyar versenyző a US Openen a legjobb 32 között.  Babos Tímeának a következő körben a román nagyágyút, Simona Halepet kell felülmúlnia.

Második győzelmével bejutott a legjobb 32 közé a US Openen a viadal egyetlen magyar teniszezője, Babos Tímea. A soproni játékos 1 óra 17 perc alatt 6:2, 6:4-re nyert a világrangsor 165. helyén álló holland Richel Hogenkamp ellen. Legutóbb 2007-ben volt magyar teniszező az amerikai nyílt bajnokság harmadik fordulójában: akkor Szávay Ágnesnek sikerült ez.


Fotó: Seth Wenig / MTI/AP

Babos eddigi produkciója papírforma-eredmény, hiszen a Grand Slam-torna 31. kiemeltjének illik abszolválnia az első két kört, pláne annak ismeretében, hogy mindkétszer a selejtezőből feljutott teniszező áll a háló túlsó oldalán. Az érem másik oldala viszont az, hogy a mezőny módfelett kiegyenlített, s a 128-as tábla mérkőzésein nemegyszer a pillanatnyi hangulat, a lelkiállapot dönt, nem pedig a rangsorszám. Sokat tudnának erről mesélni az olyan sztárok, mint például a Roland Garros-címvédő Garbine Muguruza (a harmadik kiemelt), a volt US Open-bajnok Szvetlana Kuznyecova (9.), a korábbi világelső Ana Ivanovics (29.) vagy az újdonsült olimpiai bajnok Monica Puig (32.).

 

Ők négyen kiemelt pozíciójuk ellenére sem tudtak bejutni a harminckettek közé. Megtette helyettük a lett Anasztaszja Szevasztova (WTA-48.), a dán Caroline Wozniacki (74.), a cseh Denisa Allertova (89.) és a kínai Saisai Zseng (61.). Az utóbbi hölgyek közül csupán a lengyel-dán Wozniackinak van igazán veretes eredménylistája – hat éve ő volt a világelső –, a többiek az esélylesők kategóriájába tartoznak.
Legközelebb Babos is hasonló helyzetbe kerül a New York-i sztárgálán: miután teljesítette az egyáltalán nem egyszerű „kötelezőt", a harmadik fordulóban a csillagok megfelelő állása is szükségeltetik számára.

A legjobb 16 közé jutásért ugyanis az ötödikként kiemelt Simona Halep lesz az ellenfele. A román klasszis ezúttal is azzal a reménnyel kezdte a versenyt, hogy megszerzi karrierje első Grand Slam-trófeáját.

Babos Tímea ünnepel, miután 6:2, 6:4 arányban legyőzte a holland Richel Hogenkampot az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének második fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban
Babos Tímea ünnepel, miután 6:2, 6:4 arányban legyőzte a holland Richel Hogenkampot az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének második fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban
Seth Wenig / MTI/AP

A szombaton esedékes magyar–román párharcra páros meccsekkel „melegíthet" a huszonhárom esztendős honfitársunk. Itthoni idő szerint péntek virradóra írták ki a harmadik helyen kiemelt Babos, Jaroszlava Svedova (kazah) női páros első találkozóját, ám a városra zúduló eső miatt előfordulhat, hogy későbbre húzódik a bemutatkozó meccs a szabad kártyás amerikai Bellis és Boserup ellen. Vegyes párosban az amerikai Eric Butorac oldalán is amerikai kettős, a Bektas, King társulás lesz Babosék nyitófordulós ellenfele.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.