Az Újpest 400, a Videoton 100 ezret fizet szurkolói miatt

Szurkolóik botrányos megnyilvánulásai miatt a Videotont 100, míg az Újpestet 400 ezer forintra büntette meg kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a vasárnapi Videoton-Újpest találkozón a hazai drukkerek "megbotránkoztató módon gyalázták az ellenfelet (például: mocskos lilák, újpesti parasztok…)", ezért kapták - visszaesőként - a 100 ezer forintos büntetést.

Az újpesti klubnak azért kell - szintén visszaesőként - 400 ezret fizetnie, mert a vendégszektorban "többször is olyan gyalázkodó rigmus hangzott fel, amely nemcsak megbotránkoztató, de amelynek – miután egy másik ország (Románia), nép (románok) tagjait ócsárolja – semmilyen köze nincs egy magyar bajnoki mérkőzéshez".

Egy további határozatában a bizottság egy mérkőzésre eltiltotta Julian Jennert, a Ferencváros játékosát, akit ugyan nem állítottak ki a Budapest Honvéd elleni vasárnapi találkozón, ám a lefújást követően berúgta a Puskás-stadion egyik ajtaját a játékoskijáró közelében.

Piros lapok miatt Ngawát, az Újpest légiósát és Horváth Tamást, a Mezőkövesd játékosát egyformán két-két találkozóra tiltotta el a testület.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.