galéria megtekintése

Az olimpia összeroppantja a magyar sportolókat?

22 komment

NOL

A dzsúdós Tóth Krisztián szerint otthon senkinek nem felel meg semmi, emiatt az olimpia agyonnyomja a magyar sportolókat. Verrasztó Dávid el sem indult 200 vegyesen, a kapitány szerint jelenlegi lelkiállapotában nem tett volna jót neki a verseny. Testvére, Verrasztó Evelyn is úgy döntött, hogy visszalép a 4x200 méteres gyorsváltó döntőjétől.

„Nem tudom, hogy ez közép-európai vagy magyar betegség-e, de akivel a faluban beszélgettem ezekről, mindenkit agyonnyom az olimpia” - fakadt ki az MTI-nek a 90 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián, miután második meccsét tíz másodperc alatt ipponnal elveszítette, és kiesett.

„Ha valaki aranyérmet szerez, akkor az folyamatosan kokszol, ha valaki ezüstérmet szerez, akkor az hogy rontotta el a döntőt, ha valaki kiesik, akkor... Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki...”

- jellemezte a magyarok hozzáállását a csalódott cselgáncsozó.

 

„Otthon senkinek nem felel meg semmi. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Mi az országot képviseljük, tudása legjavát szeretné szerintem mindenki kiadni, aki itt van. Nyilván van, akinek ez arra elég, hogy három-négy olimpiai bajnoki címet szerezzen, van akinek arra, hogy kijutott...” 

Tóth Krisztián alul
Czeglédi Zsolt / MTI

Szerinte valahogy át kellene strukturálni ezt a sporttal kapcsolatos „dolgot”.

„Én azt hittem magamról, hogy fejben nagyon erős versenyző vagyok... De egész egyszerűen agyonnyom ez az egész.”

Hasonlón mehetett keresztül a világbajnoki második Verrasztó Dávid is, akitől érmet várt a szakvezetés 400 vegyesen, de nem sikerült bejutnia a döntőbe. Hargitay András szövetségi kapitány szerint a versenyző görcsössé vált az olimpiától. „Ismerős érzés, éppen ezért mondtam is a gyerekeknek a csapatértekezleten, hogy legyenek jelen fejben, ne csodálkozzanak rá. Pont ezért nehéz talán az olimpia, mert csak négyévente van, itt nincs az, mint a világ- és Európa-bajnokságokkal, amelyek egymást követik. Picit olyan ez, mint egy ügyességi gyakorlat, amit valaki tökéletesen tud, de ha megemelik a tétet, akkor már megremeg a kéz."

Verrasztót alighanem nagyon megviselte, hogy teljesítménye elmaradt a várakozástól, hiszen szerdán inkább visszalépett a 200 vegyestől és hazautazott. Hargitay szerint Verrasztónak jelenlegi lelkiállapotában semmiképpen sem tett volna jót ez a szám, hiszen ha a legjobbját úszná meg, valószínűleg azzal sem kerülne döntőbe. Eredetileg egyébként is úgy tervezték, hogy csak a hosszabbik számában áll rajthoz, de aztán mégis benevezték.

„Nem vagyok elégedett ezzel az idővel, nem értem, hogy olimpián miért nem jön kis soha a lépés” - ezt már Dávid testvére, Verrasztó Evelyn mondta, miután kiesett 200 gyorson. A 4x200 gyorsaváltóval azonban szerdán bejutott a döntőbe, mégis inkább visszalépett, így Jakabos Zsuzsanna úszott helyette. Ez utóbbi döntés okát egyelőre nem ismerjük.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.