„Az egyetlen pozitívum, hogy tudjuk, mire van szükségünk”

Nem fogják elhinni, pedig igaz: a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportmérkőzései során negyedszer találkozik az utolsó fordulóban Athénban az Olimpiakosz meg az Arsenal, és az előző három mérkőzést egyaránt a görög csapat nyerte.

Napra pontosan hat évvel ezelőtt 1-0-ra, 2011-ben 3-1-re, 2012-ben 2-1-re győzött, ám még ennél is nagyobb baj a londoni együttes szempontjából, hogy az Olimpiakosz nemrégiben az angol fővárosban is fényes diadalt aratott (3-2).

Tehát az Arsenalnak vagy 3-2-re – 4-3-ra, 5-4-re –, vagy két góllal kell nyernie ma este, különben elbúcsúzik a BL-től, mivel hárompontos hátrányban van vendéglátójával szemben. Kiesés esetén az „örökös” edzőnek, Arsene Wengernek maradna megint az a szépségflastrom, hogy az „ágyúsok” sorozatban a tizennyolcadik alkalommal szerepeltek az első számú ­európai klubtorna csoportkörében; igaz, babér a Bajnokok Ligájában nem és nem termett nekik. (Döntőt csak egyszer játszottak, a trófeát egyszer sem hódították el.) Wenger, aki alighanem a világ legtürelmesebb klubvezetőivel dolgozik, így jövőre már a huszadik évét töltheti az Arsenalnál, ezúttal nem is nagyon ­kecsegteti az együttes aggódó híveit: „Nehéz helyzetben vagyunk – mondja –, az egyetlen pozitívum az, hogy tudjuk, mire van szükségünk a továbbjutáshoz.”

Arsenal: még él a remény
Arsenal: még él a remény
Paul Childs / Reuters

A nyolcaddöntőbe kerülést nagyban megnehezítheti a megannyi sérülés: a trénernek hét játékos szerepléséről kell lemondania, s a hiányzók között van Cazorla, valamint Alexis Sanchez is. A házigazdák csupán az eltiltott Cambiassót nélkülözik, és megpróbálják függetleníteni magukat drukkereik hurráhangulatától. „Az a csapat készülhet majd az egyenes kieséses szakaszra, amely szerda este meg tudja őrizni nyugalmát” – vélekedett a középpályás Kosztasz Fortunisz. Ha görög együttes lenne az ellenfél, idegességre a legcsekélyebb ok sem volna, mivel az Olimpiakosz tizenhárom forduló után éppen tizenhárom győzelemmel áll az élen hazája bajnokságában, és tizenhárom ponttal előzi meg a második helyezett AEK csapatát. A tökéletes sorozat görög rekord, a korábbi csúcsot még 1967-ben, Bukovi Márton edző irányításával állította fel az Olimpiakosz. Akkor a Juventus 0-0-lal és 2-0-lal ejtette ki a BEK-ből az athéni együttest, miközben a Vasas 1-0-lal és 8-1-gyel intézte el a dublini Dundalk gárdáját.

Hű, de rég volt!

Világszerte otthonosan mozogtak még a magyar edzők és labdarúgók...

Bajnokok Ligája

Csoportmérkőzések, hatodik forduló

Szerda

E csoport: Leverkusen–Barcelona (tv: Sport2, 20.30), AS Roma–BATE Boriszov.
Az állás: 1. Barcelona 13 pont (már továbbjutott), 2. Leverkusen 5 (12-11-es gólkülönb­ség), 3. AS Roma 5 (11-16), 4. BATE 4.

F csoport: Dinamo Zágráb–Bayern München, Olimpiakosz–Arsenal (AMC, 20.45).
Az állás: 1. Bayern München 12 (már továbbjutott), 2. Olimpiakosz 9, 3. Arsenal 6, 4. Dinamo 3.

G csoport: Dinamo Kijev–Maccabi Tel- Aviv, Chelsea–Porto (M4, 20).
Az állás: 1. Chelsea 10 (11-3), 2. Porto 10 (9-6), 3. Dinamo 8, 4. Maccabi 0.

H csoport: Valencia–Lyon, Gent–Zenit Szentpétervár.
Az állás: 1. Zenit 15 (már továbbjutott), 2. Gent 7, 3. Valencia 6, 4. Lyon 1.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.