Akció nélkül győzték le Lőrincz Viktort a bronzmeccsen

Lőrincz Viktor kikapott a bronzmérkőzésén, így ötödik lett a kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpia hétfői versenynapján. Az Európa-bajnoki és kétszeres világbajnoki harmadik ceglédi sportoló 3-3-as döntetlenre végzett az idei Eb-n bronzérmes német Denis Kudlával, aki egyetlen akciót sem tudott megcsinálni rajta, bírói döntések miatt mégis megnyerte a meccset. 

Lőrincz Viktor az örmény Makszim Manukjan, az indiai Ravinder Khatri és az üzbég Rusztam Asszakalov legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol vereséget szenvedett az orosz Davit Csakvetadzétól, így a bronzéremért küzdhetett. Ellenfele az idén Eb-3. német Denis Kudla volt, aki a vigaszágon az irániak tavalyi világbajnoki bronzérmesét, Habibollah Ahlagit verte.

Lőrincz kezdett aktívabban, próbálta fárasztani a németet, akit másfél perc után küldött le először a kirgiz bíró, de Lőrincznek nem sikerült élnie a lehetőséggel.

Kovács Tamás / MTI

Fél perccel később a mérkőzésvezető kompenzált, és a magyar birkózónak kellett négykézlábra ereszkednie. Kudra egy kicsit meg tudta emelni, Lőrincz visszanyúlt és próbálta lelökni magáról, amit a bíró ugyan nem ítélt szabálytalannak, a szőnyeglenök viszont igen. Kudra így két pontot kapott, Lőrinczet pedig újra megintették, ezúttal azonban sikerült kivédekezni a támadást.

A második menet elején Lőrincz gyorsan visszajött és egyenlített, állásból Kudra mögé került és levitte a szőnyegre. Megintették a németet, Lőrincz 3-2-re fordított, és továbbra is nagy tempót diktálva ment előre, az utolsó percben mégis őt intették meg passzivitásért. Kudra ezzel egyenlített, és bár Lőrincz gyorsan talpra pattant, akciózni már nem tudott, és mivel a német szerezte az utolsó pontot, az övé lett a bronzérem, Lőrincz pedig az ötödik helyen zárta az olimpiát.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.