galéria megtekintése

Aggódhat a Barcelona, a Bayern és a Real is

2 komment


Hegyi Iván

Egyetlen favorit sem egyértelmű esélyes a labdarúgó BL-negyeddöntő mai és holnapi visszavágói előtt. Ezért aztán különleges az izgalom, bár a Real Madrid, Barcelona, Bayern München hármas együttes kiesése még mindig csak a szenzációéhes szurkolók vágyálmaként aposztrofálható.

Nincs kizárva, hogy óriási „égések” lesznek ma és holnap a kontinensen. A Real Madrid 26-szor játszott elődöntőt a BEK-ben és a BL-ben, ám most 0-2-re áll a német Bundesliga szerény nyolcadik helyezettjével, a Wolfsburggal szemben. A Bayern 17-szer tűnt fel már a legjobb négy között, ezúttal azonban csak 1-0-ás előnnyel lép pályára Lisszabonban a nyolcszoros elődöntős, de már régen nem a régi Benfica ellen. A négyekhez eddig 16-szor tartozó Barcelona 2-1-re vezet ugyan az Atletico Madriddal szemben, de az elődöntőben idáig csak négyszer megforduló fővárosi együttesnek holnap az 1-0-ás győzelem is továbbjutást érne.

Kemény edzés Madridban. Középen Bale és Kovacic
Susana Vera / Reuters

A baj olyan nagy, hogy Zinedine Zidane öngólt lőtt, amikor a Barcelonának a spanyol bajnokságban erősen megfogyatkozó előnyével, illetve a szezon finisével kapcsolatban azt a közhelyes megállapítást vette elő: „A futballban minden megtörténhet.” Mert, ugye, az is bekövetkezhet, hogy a királyi gárda kiesik... Bár Cristiano Ronaldo megnyugtatott minden Real Madrid-drukkert: „Biztos vagyok benne, hogy kedden csodálatos esténk lesz.” André Schürrle, az ellenfél világbajnok csatára viszont eltökélten említette: „Úgy kell küzdenünk, mintha az életünk forogna kockán. Százmillió százalékot kell kiadnunk magunkból.” Meglehet, ez túlzás. Mert bár a madridi fehérek hazai mérlege egyenesen imponáló a német kupaellenfelekkel szemben – 22 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség –, a múlt év márciusában a Schalke 4-3-ra nyert a Santiago Bernabeu stadionban...

 
Bajnokok Ligája

Negyeddöntő, visszavágók

Kedd
Real Madrid–Wolfsburg (0-2) (tv: M4 Sport)
Manchester City–PSG  (2-2) (Sport1)

Szerda
Atletico Madrid–Barcelona (1-2) (M4 Sport)
Benfica–Bayern München (0-1) (Sport1)

Gondolhatják, elszántak az Atletico gladiátorai is. Diego Simeo­ne edző leszögezte: „Először is, életben vagyunk.” Ezzel nyilván arra utalt, hogy csapata Barcelonában tíz játékossal szenvedett egygólos vereséget. Majd félreérthetetlenné tette: „A meccs előtt bemegyek az öltözőbe, és amikor a fiúk szemében a szokásos tüzet látom, már tudom, hogy megteszünk mindent, ami csak lehetséges. Talán annál többet is.” Luis Enrique, a Barcelona trénere pedig azt mondta: „Szeretjük a kihívásokat.” Igaz, azt sem mulasztotta el megjegyezni: „Kétségkívül van min javítanunk.” S hozzátette az alighanem legfontosabbat: „Messi, Suarez és Neymar sem gép.”

A kimenetel kétséges, csakúgy, mint a Manchester City–PSG „közel-keleti” visszavágón. Az angol klub csapata – a Wolfsburghoz hasonlóan – sosem, és a párizsi együttes is csak egyszer járt eddig az első számú európai klubtorna elődöntőjében. De nem is működött annyira olajozottan, mint az emírségi fennhatóság idejében, illetve a katari kenés korszakában...

Erős dohányos

A Football Leaks nyilvánosságra hozta Neymar barcelonai szerződésének részleteit. A huszonnégy éves korára 70-szeres brazil válogatott csatárnak aláírási pénzként 8,2 millió eurót utaltak át. Alapfizetése nettó ötmillió euró, ám ehhez öt év alatt 49,5 millió eurós bónusz járul. Amennyiben Neymar a mérkőzések 60 százalékán szerepel – és e meccseken legalább 45 percet a pályán tölt –, úgy több mint egymillió eurós prémium illeti meg őt. Minden alkalommal, amikor a Barcelona legalább a harmadik helyen zárja a bajnokságot, a dél-amerikai klasszis 637 500 eurót kap. Mindannyiszor, amikor a katalán csapat bejut a BL csoportkörébe, Neymar 425 ezer eurót vehet fel. A bajnoki címért 637 500, a Király Kupa és a Bajnokok Ligája megnyeréséért egyaránt 850 ezer eurós prémium jár neki. Ha a Barcelona a két kupasorozatot nyeri meg, akkor Neymar több mint egymillió, triplázás esetén 1,7 millió eurót kap, feltéve, hogy pályára lép legalább a meccsek felén.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.