A pezsgőket már hűthetik: Vettel indul az élről

Az esélyeknek és az előzetes várakozásoknak megfelelően Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnoki címvédő pilótája nyerte meg a Forma-1-es Indiai Nagydíj szombati időmérő edzését.

A 26 éves német versenyző - aki sorozatban negyedik vb-diadalát arathatja vasárnap - nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Mögötte Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája végzett a második, Lewis Hamilton, Rosberg csapattársa pedig a harmadik helyen.

Vettel összetettbeli egyetlen riválisa, Fernando Alonso (Ferrari) - akinek már csak matematikai esélye van a vb-címre - a nyolcadik helyről rajtolhat.

Vettelnek - akinek ez volt pályafutása 43. pole pozíciója - ezzel óriási az esélye arra, hogy már vasárnap megnyerje a vb-t, ehhez ugyanis az első öt között kellene zárnia a magyar idő szerint 10.30 órakor kezdődő 60 körös versenyen.

Sebastain Vettel még úgy is világbajnok lehet, ha kiesik
Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel (C) of Germany looks on from inside his team garage at the Buddh International Circuit in Greater Noida on the outskirts of New Delhi October 24, 2013. The Indian F1 Grand Prix will take place from October 25-27. REUTERS/Anindito Mukherjee (INDIA - Tags: SPORT MOTORSPORT F1)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.