A végén tört ki a gejzír

Izland válogatottja a 94. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte az osztrák csapatot, így második lett, és az angolokkal játszik a tizenhat között.

Mindkét csapatnak élet-halál harc volt a meccs, ugyanis egyikük búcsúzik a kontinenstornától. Annyiban az izlandiak élveztek előnyt, hogy nekik a döntetlen is az üdvösséget jelentette. Az első nagy helyzet előttük adódott: Gudmundsson­ több mint húsz méterről lőtt, a labda a kapufa és a léc találkozásánál csattant. Ám senki ne gondolja, hogy a derék „vikingek" továbbra is rohamoztak volna, megszokott defenzív futballra tértek át, őrizték a kapujukat, az osztrákok pedig remélték, hogy előbb-utóbb a hálóba találnak.

Fotó: Christian Hartmann / Reuters

Ehhez nagyon közel álltak a 11. percben, amikor Halldorsson elvétett egy labdát, de szerencséjére a hatalmas ziccerben lévő Arnautovic a döntő pillanatban elcsúszott.

Hét perc múlva azonban csak eljutottak az osztrák kapuig az izlandiak, és Gunnarsson bedobását követően Bödvarsson lőtt gólt (1-0). Nyugati szomszédunk hajtott az egyenlítésért, de még a legkönnyebb gólszerzési lehetőséget is elrontotta, ugyanis a 37. percben Skulason szabálytalankodott Alabával a 16-oson belül, a megítélt büntetőt azonban a magyarok ellen kiállított Dragovic a jobb kapufára lőtte. A félidő végén Baumgartlinger kísérlete nem okozott gondot Halldorssonnak.

Fotó: Christian Hartmann / Reuters

A folytatásban Alaba is feliratkozott a helyzetkihagyók közé, majd Sabitzer lövését Arnason fejelte ki. Ám a 60. percben örülhetett Ausztria: Schöp szép szóló után egyenlített, megszerezve az Eb-n a csapat első gólját. (1-1). Többet támadott Ausztria, de a végén kitört a gejzír: kontrából Traustason a csoport második helyére lőtte válogatottját, s kiejtette az osztrákokat (2-1). Következnek az angolok.

F csoport 
IZLAND–AUSZTRIA 2-1 (1-0)
 
Párizs, Stade de France. 68 714 néző.  Jv.: Marciniak (lengyel)
 
Izland: Halldorsson – Saevarsson, 
Sigurdsson, Arnason, Skulason – Gudmundsson (Ingason, 86.) G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Sigthorsson (Traustason, 80.), Bödvarsson (Bjarnason, 71.).
 
Ausztria: Almer – Dragovic, Hinteregger, Prödl (Schöp, 46.), Fuchs – Klein, Ilsanker (Janko, 46.), Alaba, Baumgartlinger, Arnautovic – Sabitzer. (Jantscher, 78.).
 
Gól: Bödvarsson (18.), Schöp (60.), Traustason (94.).

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.