A Mercedes lendülete kitart, Hamiltoné az első rajthely

Találgatták a szakértők, mire volt elég a konstruktőrök számára a Forma-1-es világbajnokság háromhetes tavaszi szünete. Nos, az időmérő alapján a Mercedes beérésére senkinek sem volt elég ideje.
Duplán örülhet Hamilton: autójának előnye is megmaradt
Duplán örülhet Hamilton: autójának előnye is megmaradt
Albert Gea / Reuters

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről. A 29 éves versenyzőnek pályafutása során ez a 35., az idei szezonban pedig a negyedik pole pozíciója. Mögötte csapattársa, a német Nico Rosberg végzett a második, Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál versenyzője pedig a harmadik helyen.

Remekül teljesített az idény elején gyengélkedő Lotusszal a francia Romain Grosjean, aki ötödik lett az időmérőn, s szintén jó teljesítményt nyújtott a Williams finn pilótája, a negyedik rajthelyet megszerző Valtteri Bottas.

Az időmérő első szakaszát Pastor Maldonado (Lotus) balesete miatt félbe kellett szakítani. A venezuelai pilóta sérülés nélkül megúszta az esetet, de az autója összetört, így nem tudott mért kört futni.

A harmadik rész elején a négyszeres világbajnok, címvédő Sebastian Vettel autója műszaki hiba miatt leállt, így a német pilóta nem tudott gyors kört teljesíteni. A Red Bull versenyzője emiatt a 10. időt érte el, de csak 15. helyről rajtolhat, mivel váltócserét hajtottak végre az autóján, márpedig a szerkezetnek hat futamot kellene kibírnia a szabályok szerint. Az időmérőt néhány percre félbeszakították, majd miután Vettel autóját elvontatták, újraindult az edzés.

A futam vasárnap 14 órakor rajtol el a Barcelona közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.