galéria megtekintése

A magyar szurkolók melegítettek Marseille-ben, összetűzés is volt a stadionban

1 komment

NOL/MTI

A magyar szurkolók többsége a marseille-i kikötőben gyülekezett, és tőlük volt hangos a város ezen területe az Izland elleni második csoportmérkőzés előtt a labdarúgó-Európa-bajnokságon.

Hegedüs Gábor / Népszabadság

Amíg négy napja Bordeaux-ban – ha nem is sokkal, de – több osztrák drukker volt, mint magyar, addig a dél-franciaországi városban már a magyarok voltak túlnyomó többségben.

Közel tízezer piros mezekbe vagy fekete, Magyarország feliratú pólóba öltözött drukker lepte el Marseille központját, és a kikötőben felállított óriáskerék környékén több száz fős csoportokba verődve énekelt a találkozót megelőző órában.

 

Az izlandiak jóval kisebb létszámban voltak ott, és többnyire kisebb társaságokban étkeztek, illetve italoztak. A számukra meleg, de Marseille-ben a hónaphoz képest szokatlanul hűvös, 22 fokos időben sokan közülük félmeztelenre vetkőztek.

A kikötőben azért más nemzetbeliek is összegyűltek, például dobokkal felszerelt brazilok capoeirával szórakoztatták az összegyűlt érdeklődőket, sőt, egy-egy izlandi és magyar drukkert arra invitáltak, hogy beálljon közéjük.

Magyarok vonulnak Marseille-ben
Magyarok vonulnak Marseille-ben
Illyés Tibor / MTI

A kikötő autós forgalmát elterelték, hogy ne zavarják a szurkolókat, a rendre pedig a francia rohamrendőrség osztagai vigyáztak. Jelenlétük észrevehető, de nem nyomasztó volt, s bár néhány petárda eldurrant, alapvetően nem volt dolguk, nem volt okuk a közbeavatkozásra. A magyar szurkolók nagyjából délután három órakor több ezren együtt, rendőri felvezetéssel indultak a Vélodrome Stadionhoz.

Hegedüs Gábor / Népszabadság

Aki csendesebb felvezetésre vágyott a meccs előtt, az a találkozónak otthont adó létesítménytől mindössze 1,5 kilométerre lévő szurkolói zónát kereste fel. Ott ugyan kevesebben gyűltek össze, de akár a Földközi-tengerben is megmártózhattak, a part menti homokba pedig többen magyar zászlót tűztek.

A meccs kezdete előtt kisebb összetűzés is kialakult a marseille-i stadionban a biztonsági szolgálat és a magyar drukkerek között. A Nemzeti Sport Online szerint magyar szurkolók egy csoportja szeretett volna csatlakozni az oldallelátókról a kapu mögött helyet foglalókhoz, de ezt a biztonsági őrök igyekeztek megakadályozni. Kisebb összetűzés után azonban átengedték a magyar drukkereket, majd ezen a lelátószakaszon megerősítették a biztonsági szolgálatot.

Hegedüs Gábor / Népszabadság

A magyar–izlandi mérkőzés 18 órakor az orosz Szergej Karaszjov sípjelére kezdődik. A magyarok győzelemmel bebiztosíthatják nyolcaddöntőbe kerülésüket, de döntetlennel is nagy lépést tesznek a továbbjutás felé. Négy nappal később Portugáliával játsszák utolsó csoportmeccsüket Lyonban.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.