A 22-es csapdája

Akár december 23-án is lehet a labdarúgó-világbajnokság döntője, amennyiben a FIFA végrehajtó bizottsága március 20-án elfogadja a szervezet munkacsoportjának ajánlását, mely szerint a 2022-es tornát novemberben és decemberben rendezzék meg Katarban.

A vetélkedőn változatlanul 32 válogatott venne részt, és 64 találkozót rendeznének. A szokatlan időpontot – az előterjesztők szerint – az arab országban tapasztalható nyári hőség, illetve a játékosok egészségvédelme indokolja.

Ezzel szemben Richard Scudamore, az angol Premier Liga ügyvezetője „kiábrándítónak” nevezte az elképzelést. Reakciója egyáltalán nem meglepő, hiszen a legnehezebb helyzetbe az európai nemzeti bajnokságok rendezőit hozná az, ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szentesítené a javaslatot. (A klubok várhatóan heves ellenállása dacára erre van esély, mert a FIFA kedden azt tette közzé, hogy mind a hat konföderációja támogatja az elgondolást.)

Olyan nagyon azért a fekete kontinensen sem tapsolnak, mert 2023 elején Afrika Kupát rendeznének Guineában, s a vb miatt nyilván új időpontot kellene keresni a kontinenstornának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.