Moto GP: sötét képernyő

A jelenlegi állás szerint egyetlen televíziós csatornán sem lesznek láthatóak a Moto GP futamok Magyarországon.

Az utóbbi években nemcsak a köztelevízió, de az Eurosport is közvetítette a motorversenyeket. Idén már az MTV képtelen megfizetni a jogdíjakat, a sportcsatorna azonban néhány európai országban továbbra is sugározza a futamokat. Nagy-Britanniában és Franciaországban például képernyőn lesznek a versenyek.

Szabó Gábor, az Eurosport vezető kommentátora érdeklődésünkre elmondta, hogy az utóbbi években páneurópai jogokat vásárolt a sportadó, így Magyarországon is látható volt a Moto GP. A szerződés azonban lejárt és a közvetítési jogokat birtokló Dorna cég rendkívül magas árakat szabott meg ugyanezen csomagért, így az Eurosporton csak néhány országban lesznek képernyőn a futamok. A technikai háttér ugyanis lehetővé teszi, hogy bizonyos időszakokra leválasszák a helyi műsort a központi adásról.

Példa erre a magyar Eurosporton látható angol labdarúgó-bajnokság; a mérkőzések idején más európai országokban a központból sugárzott műsorokat követhetnek figyelemmel a tévénézők. A Moto GP esetében azonban nem volt reális esélye annak, hogy a csatorna egyezségre jusson a magyarországi közvetítési jogokról a tulajdonos Dorna-csoporttal. A spanyolok ugyanis irreális pénzügyi feltételekkel álltak elő a tárgyalásokon.

A legfrissebb hírek szerint a köztelevízió ingyen közvetíthetné a Katari Nagydíj futamait. Az MTV ezt az információt eleddig nem erősítette meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.