Túl jó vendég

„Vereséggel” kezdődött a magyar–román tenisztalálkozó a Fed Kupa euroafrikai zónájának első csoportjában: a mérkőzés előtt hivatalossá vált az, amiről már beszámoltunk, hogy az idén Budapest helyett Bukarest ad otthont WTA-tornának.

A legutóbbi Római-parti viadalt – további öt tornával együtt – az a Simona Halep nyerte, aki azóta a top 10-be került, de szerdán a Syma-csarnokban legyőzte őt Babos Tímea. Noha az első szettet a román teniszező könnyed 6:1-gyel zárta, majd a második játszmában 5:3-ra vezetett, a WTA-rangsor nyolcvanharmadik helyén jegyzett magyar játékos – bravúros teljesítményt nyújtva – 7:5-tel egyenlített, aztán a harmadik szettben 6:3-mal fordított.

Babos: egyesben bravúr
Babos: egyesben bravúr

Ezzel – meglepetésre – 1:1-re alakult a meccs állása, mivel az első párban Jani Réka labdát szedett a világranglista huszonhatodik helyezettjének, Sorana Cirsteának. A román versenyző az első játszmában egyetlen gémet „adott át” hazánk lányának, a másodikban pedig egyet sem (6:1, 6:0).

Döntött tehát a páros.

Az pedig csak az első szettben volt szoros – 7:6 Babos és Jani javára –, a folytatásban ugyanis Begu és Niculescu „lesöpörte” a pályáról a mindinkább fáradó magyarokat. Az egyenlítés még csak 6:2-vel sikerült, de a döntő játszmában ugyanúgy 6:0 volt „oda”, mint Jani egyes mérkőzésének második szettjében.

A favorit románok még így is a vártnál nehezebben nyertek (2:1)...

További eredmények: Ukrajna–Izrael 3:0, Ausztria–Szlovénia 3:0.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.