Lőttek az Arsenalnak?

Változatlanul átok ül az Arsenalon: a londoniak már bő húsz perc elteltével súlyos bajba sodorták magukat a BL-nyolcaddöntő első meccsén.

A hazai porondon is vergődő együttes saját közönsége előtt került kétgólos hátrányba, és a szurkolók számára föltehetően semmiféle vigaszt nem jelentett, hogy a megint csak remeklő Bayern Münchennel szemben szenvedtek Arsene Wenger játékosai.

A 7. percben Thomas Müller középre lőtt labdáját Kroos tizenöt méterről, kapásból, parádés mozdulattal bombázta Szczesny kapujának bal oldalába, s még nem telt el újabb negyedóra, a bajorok másodszor is egymás nyakába borulhattak. Ekkor ismét az iménti főszereplőkre szegeződött a figyelem: Kroos ívelt be szögletet jobbról, s bár Van Buyten fejese még kipattant az angolok lengyel kapusáról, a jókor jó helyen lévő Müller közvetlen közelről szinte nem is hibázhatta el a ziccert (0-2).

A félidő hajrájában Mandzukic tovább növelhette volna a különbséget, ehelyett a térfélcsere után tíz perccel csökkent a differencia: egy téves ítélet nyomán Wilshere végezhetett el szögletet, majd Podolski öt méterről a hálóba fejelt (1-2).

Az Arsenal ekkor összehasonlíthatatlanul jobb teljesítményt nyújtott, mint az első játékrészben, a 77. percben azonban megpecsételődött a sorsa: Mandzukic és Sagna egyszerre érkezett Lahm jobbról a kapu elé lőtt labdájára, amely előbbi lábáról fölpördülve a kapuba hullott (1-3). A továbbjutás alighanem eldőlt...

A másik meccsen a Porto 1-0-ra legyőzte a Malagát (gól: Moutinho, 56.).

Bajnokok Ligája

Nyolcaddöntő, Első mérkőzések

Arsenal–Bayern München 1-3

Porto–Malaga 1-0

Ma

Milan–Barcelona (Digisport1, 20.15)

Galatasaray–Schalke (Digisport2, 20.40)

Így kezdődött: Kroos (jobbról) már a 7. percben gólt ünnepelhetett
Így kezdődött: Kroos (jobbról) már a 7. percben gólt ünnepelhetett
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.