Kardarany Madridban

A londoni olimpiáról lemaradó magyar férfi kardválogatott aranyérmes lett a tizenkilenc együttest fölvonultató madridi Világ Kupa-viadalon.

A Szilágyi Áron, Gáll Csaba, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász összeállítású együttes már a legjobb 16 között erős ellenfelet kapott, ám ellenállhatatlan volt, s 45:39-re legyőzte a francia csapatot. A spanyolokkal szembeni negyeddöntőben sima, 45:29-es siker következett, s a döntőbe jutásért is magabiztosan nyert a magyar kvartett: a németeket 45:33-ra múlta felül. Az első helyért rendezett mérkőzésen, a kínaiak ellen sem volt izgulnivaló: a 45:31-es győzelmet követően a dobogó tetejére állhatott a magyar négyes. Szilágyi a szombati egyéni versenyben a harmadik helyen végzett.

Lipcsében a női párbajtőrcsapatok számára rendeztek VK-versenyt, s a magyar válogatott második lett a viadalon. A Szász Emese, Révész Julianna, Várnai Vivien, Budai Dorina összetételű együttes szintén a kínaiakkal vívta a döntőt, ám 25:22-es vereséget szenvedett. A budapesti tőr VK-n egyéniben az orosz Innan Gyerigalozva győzött, a legjobb magyar, Knapek Edina a negyeddöntőig jutott. A csapatversenyt az olaszok nyerték, a magyarok hatodikként zártak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.