Bőven volt öttalálatos

Az európai futball topligái közül kettőben is az elmúlt hét végén kezdődtek meg a küzdelmek.

A spanyol bajnokság nyitányán a Barcelona a Nou Campban 5-1-re kiütötte a Real Sociedad csapatát, ami a két csapat erejét és közös múltját tekintve is papírforma: a vert sereg legutóbbi tizen nyolc barcelonai fellépése közül tizenhetet elveszített, s csupán egyszer ért el döntetlent. Ezúttal játszott először tétmérkőzésen a tavaly decemberben sípcsontját törő David Villa, s bár csak negyedórát töltött a pályán a katalánok színeiben, ennyi idő is elegendő volt számára a gólszerzéshez.

A címvédő Real Madridnak kevésbé ment jól: a Valencia érkezett vendégségbe a Bernabeu stadionba, és a találkozó 1-1-gyel zárult. A Bilbao és Betis valóságos gólparádét rendezett egymás ellen, s végül a vizitáló sevillaiak örülhettek az 5-3-as győzelemnek. Angliában a bajnok Manchester City fordulatos meccsen múlta csak felül 3-2-re az újonc Southamptont. Ám ennél lényegesen rosszabb hír a hazaiak számára, hogy Sergio Agüero térdszalagszakadást szenvedett a találkozó elején: az argentin csatárra várhatóan féléves kényszerpihenő vár.

Az Arsenal – csalódást okozva szurkolóinak – mindössze 0-0-ra volt „jó” a Sunderland vendéglátójaként, a Chelsea viszont idegenben nyert 2-0-ra a Wigan ellen. A Liverpoolt alaposan elintézte a házigazda West Bromwich (3-0), a két legnagyobb differenciájú siker azonban a Fulham és Swansea érdeme: előbbi együttes otthon a Norwichot, utóbbi vendégként a Queens Park Rangerst páholta el egyaránt 5-0-ra. Az Everton–Manchester United mérkőzést lapzárta után rendezték.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.