Nyomon vannak

Tizenhét személyt – köztük az Atalanta korábbi csapatkapitányát, Cristiano Donit – letartóztattak az olaszországi labdarúgó-bundabotrányban. A nyomozók az előző idényben játszott három élvonalbeli (Brescia–Bari, Brescia–Lecce és Napoli–Sampdoria), valamint az utóbbi két szezon több Serie B-s összecsapása (például az Atalanta három meccse) ügyében folytatnak vizsgálatot.

Az országos razzia során elfogottak között Donié mellett olyan ismertebb nevek szerepelnek, mint Luigi Sartor, az Internazionale és az AS Roma korábbi futballistája, vagy az aktívak közül Carlo Gervasoni (Piacenza) és Filippo Carobbio (Spezia).

Az ártatlanságát hangoztató Donit az Olasz Labdarúgó Szövetség augusztusban három és fél évre eltiltotta a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, az Atalanta pedig hat pont levonással kezdte a mostani szezont.

Idehaza is zajlik az élet... „A fogadási csalások nyomozása során eddig gyanúba került tizenhárom manipulált mérkőzés és tizenhat gyanúsított személy még csak részeredménynek tekinthető, hiszen a közelmúlt eseményei hatására egyre többen jelentkeznek az ügyészségen, hogy vallomást kívánnak tenni” – nyilatkozta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A szóvivő kijelentette: nem csak üres frázis, hogy a nyomozás továbbra is nagy erőkkel, széles körben és nemzetközi szinten folyik. „Több személy és mérkőzés van jelenleg is képben. Ezek akkor válnak majd publikussá, ha a megalapozott gyanút valakivel már közöltük” – fogalmazott a szóvivő, aki hangsúlyozta, hogy az ügyek jövőjére vonatkozó kérdéseket továbbra is kénytelen elhárítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.