Angolosan érkeznek?

„Egy angol csapat a Wembleyben?” – tették fel a kérdést a szigetország internetes lapjai, illetve a brit újságok online kiadásai az után, hogy tegnap elkészítették a Bajnokok Ligája negyeddöntők párosítását, illetve az elődöntők menetrendjét.

A legjobb nyolc között egymással találkozik a Chelsea és a Manchester United, ám a továbbjutó elkerüli a spanyol ágat, azaz csak a londoni döntőben futhat össze a Barcelonával vagy a Real Madriddal. (Feltéve, hogy az ibériai óriások valamelyike finalista lesz. Ez már a negyeddöntők után bizonyossá válhat, mert amennyiben a vörös-kékek és a fehérek felülmúlják a Sahtyor Donyecket, illetve a Tottenhamet, úgy spanyol örökrangadók következnek a négyek mezőnyében.)

Az angol fogadóirodák –szokás szerint – mértéktartók, a BL-diadal esélyei alapján ebbe a sorrendbe állítják a részvevőket: Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Internazionale,Tottenham, Sahtyor Donyeck, Schalke.

Az eddigi nyolc meccséből hetet nyerő Sahtyor remeklését nem honorálta a sors: az ukrán együttes a lehető legkiválóbb vetélytárssal kerül szembe a negyeddöntőben. A párharcról máris úgy vélekednek Európában, hogy ha a Barcelona nem ejti ki a donyecki csapatot, az az első számú klubtorna legnagyobb meglepetése, sőt BEK-, valamint BL-történeti szenzáció lesz. Ugyancsak favoritnak tartják a címvédő Intert a Schalke ellenében, mert a gelsenkircheni garnitúra nemhogy a bukmékereknél „sereghajtó”, de a szakértők körében sincs különösebb tekintélye: általános megítélés szerint gyöngébb még a jelenlegi Bayern Münchennél – az Internazionale nyolcaddöntős riválisánál –is... Ráadásul Németországban úgy vélik: hiába küldték el Eto’ót és Sneijdert a Real Madridtól, a milánói kék-feketék kameruni, illetve holland futballistája a világ legjobb támadójátékosai közé tartozik.

Angliában természetesen a Chelsea–MU negyeddöntővel foglalkoznak a legtöbbet – már csak azért is, mert a Tottenhamet (meghökkentő módon) szinte „outsidernek” minősítik a Real Madriddal szemben –, és a „történelem” mellett teszik le a voksot, felidézve, hogy a Manchester United a klubhistória legszebb pillanatainak egyikét élte át 2008-ban Moszkvában, a Chelsea-vel vívott BL-döntőben. És hát az „arisztokratikus kékek” ugyanúgy nem voltak még győztesek a legnagyobb európai klubtornán, ahogyan a Schalke, a Sahtyor és a Tottenham sem.

Az más kérdés, valójában mennyit számít a múlt. Annak alapján ugyanis a kilencszer diadalmas Real Madridnak „kellene” nyernie, ám a hajdanvolt királyi gárda legutóbb 2002-ben hódította el a trófeát, és hat szűk évad után most először tartozik a legjobb nyolchoz. A Barcelona, az Inter és a ManchesterUnited eddig egyaránt háromszor jutott a csúcsra, azaz – bárhogyan alakul is az idei torna végeredménye – a madridiakat még csak megszorítani sem tudja. S a Barcelona örülne, ha már túl lenne a Real Madridon.

Sőt előbb még a Sahtyoron...

BL-program

NEGYEDDÖNTŐ, ÁPRILIS 5–6. ÉS 12–13.

1. Internazionale–Schalke 2. Chelsea–Manchester United 3. Real Madrid–Tottenham 4. Barcelona–Sahtyor Donyeck

ELŐDÖNTŐ, ÁPRILIS 26–27., MÁJUS 3–4. az 1. és a 2. negyeddöntő továbbjutója a 3. és a 4. negyeddöntő továbbjutója

Európa Liga-műsor

NEGYEDDÖNTŐ, ÁPRILIS 7. ÉS 14. 1. Porto–Szpartak Moszkva 2. Benfica–Eindhoven 3. Villarreal–Twente

4. Braga–Dinamo Kijev

ELŐDÖNTŐ, ÁPRILIS 28. ÉS MÁJUS 5.

a 4. és a 2. negyeddöntő továbbjutója az 1. és a 3. negyeddöntő továbbjutója

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.