pupublogja

pupublogja

Ugocsa non coronat

A latin kifejezés azt jelenti, hogy Ugocsa nem koronáz.

1527-ben írta ezt Ugocsa vármegye, mikor I. Ferdinánd koronázására invitálták a vármegyéket.

Hát, nem cifrázták, ami azt illeti - ha jobban utánakutatnának, valószínűleg megtalálnák Orbán valamelyik ősét Ugocsában...
Magyarország legkisebb vármegyéjének önérzete fordítottan volt arányos jelentőségével - Orbán tekintetében ma sincs ez másként. A szöveg viszont megmaradt a mai napig, mint a bolha köhögésének szinonimája.

A politika iránt érdeklődő ember csak néz, mint Rozi a moziban, hogy mekkora hisztériát csap viktátorunk a menekültek körül, és ehhez talál magának partnereket is, akik egymásra és rá is rálicitálnak emeletes baromságaikkal. Legutóbb Don Pintér volt olyan kedves kifejteni, hogy a brüsszeli merényletben olyan személyek érintettek, akik a zöldhatáron jöttek át -  aztán, maga is érezve tán, hogy ezt azért túltolta, korrigált: a támadásban migránscsaládban születettek vettek részt.

Már csak az hiányzott, hogy kijelentse, ki kell őket irtani, hetediziglen. Nomármost egy ilyen megállapítás jogszabályba ütközik,  konkrétan a közösség elleni uszítás (BTK 332.§) bűncselekménye valósul meg, büntetési tétele alapesetben három év, kár, hogy ez a jogszabály kormányzati politikusokra láthatólag nem vonatkozik.

Ha vonatkozna, a komplett kormány a fenekére szorított kézzel sétálna a sitten, miután a zuhanyozóban egyszer véletlenül lehajoltak a szappanért...

Azt hiszem, hogy nincs olyan rossz dolog, amely ne hordozná magában valamiféle pozitívum ígéretét is - jelen esetben sincs ez másként.

Miután a merénylők az Európai Uniót támadják, védekezni is ezen a szinten kell a terrortámadások ellen, ez pedig egységes szervezetet, egységes fellépést követel, ha tetszik ez Orbánnak, ha nem. Természetesen a maga sunyi módján most is kifejtette, hogy a megelőzés érdekében erősíteni kell a titkosszolgálatok együttműködését, az cseppet sem zavarta, hogy mindenfajta együttműködés első számú kerékkötője ő maga.

Persze, mint karavánügyi szakértő állíthatom, hogy a kutya ugat, a karaván halad, és maga a világ fogja rákényszeríteni Európát a sokkal szorosabb együttműködésre, mert a jelenlegi forma semmire sem jó, csak arra, hogy ez a sok léhűtő megszedhesse magát. Azért elgondolkodtató, hogy ezidáig az Uniótól több támogatást kaptunk, mint a II. Világháború után a Marshall-segély lett volna, amire oly bőszen hivatkoztak mindig azok, akik szerint ha ahhoz hozzájutunk, legyőztük volna Amerikát. Hát, most hozzájutottunk, többhöz is, de nem érzem azt a fene nagy jólétet, sőt, ami azt illeti azt érzékelem, hogy minden rosszabbul megy, mint a rettenetes Kádár-diktatúra idején. Még a demokrácia minősége is rosszabb, hogy a diktátorok közötti minőségi különbségről már szó se essék.

Ez az egész bolhacirkusz csak arra jó, hogy még szűkebbre szabja Orbán a társadalom mozgásterét, ellenőrzés alá vonjon mindent és mindenkit. Telefon, internet, mozgásszabadság, véleményszabadság - totális államot akar. Olyan ma Magyarország, mintha Orwell írta volna.

Csak még be is lehetett rúgva.

Ha visszaemlékszem, mit kapott szegény Jaruzelski tábornok, amikor bevezette a szükségállapotot, hát csak röhögni tudok.... Azzal azért egyet lehet érteni - gondolom -, hogy amelyik képviselő megszavazza, amelyik párt támogatja a kormány kétharmadot igénylő döntését, az netto hazaáruló, és úgy is kell majd bánni vele. Ha alkotmányos keretek között zajlik a hatalomváltás, ha erőszakos módon, ezek közül egy se úszhatja meg.

A meglévő törvények tökéletesen elégségesek ahhoz, hogy bármilyen szükséghelyzettel szembenézzünk, ehhez nem kell az állam túlhatalma, csak élni kell a felhatalmazásokkal, a társadalom érdekében.

Ha olyan barmok vagyunk, hogy totálisan kiszolgáltatjuk magunkat ennek a bűnszövetkezetnek, hát megérdemeljük, amit kapunk.

Orbán korunk legkártékonyabb politikusa, egy erkölcsi kútmérgező, szociopata, akinek semmiféle gátlása sincs. Ennek az embernek vagy börtönben, vagy zárt intézetben van a helye, nem pedig a Budai Várban.
El kellene kezdeni gondolkodni, mielőtt még végképp késő lenne, habár már most is túl vagyunk minden határon...

:O)))

2016.03.25 10:20

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.