pupublogja

pupublogja

SALÁTAPOSZT

Lassan olyan ez az ország, mint Ceausescu Romániája volt, minden tökéletesen működik, a mi despotánk gondoskodik népéről.
Olyan ütemben csökkenti a szegénységet, hogy Lenin sírva nyalná meg mind a tíz ujját, ha értesülhetne a hírről, ezen felül az idei télen a megfagyott vagy kihűlt halottak számát tekintve máris kiderült: Magyarország jobban teljesít, máris kétszer annyi az áldozatok száma. mint az előző év hasonló időszakában.

A szegénység elleni küzdelem még jobban áll, a módszer pedig milliókat tesz vagyonossá, mondhatnám hedonista életmódot folytatókká.
Első lépésként nemrégen eltörölték a létminimum-számítást.
A KSH félév tájt bejelentette, hogy a módszer idejét múlta, az utolsó ilyen számítást 2014-re vonatkozóan még elvégzik, de aztán coki.
A létminimum mindenkinél más és más, nem egy egzakt valami, más annál, aki el tudja még vonszolni magát egy gazdagabb környék kukáihoz, meg más annál, aki már járni sem tud, és a lakásában destruktív módon kihűl.
Az ilyen kényeskedők ne a statisztikai hivatalon kérjék számon sanyarú sorsukat.
Így aztán a létminimum mexünt, de ez csak az első lépés volt.

A hivatal új számítást vezet be, mely rendezi a sorokat, például fellép a tűrhetetlen zabálás ellen és az eddigiekhez képest alacsonyabban állapítja meg a delikvens létfenntartásához szükséges kalória-értéket, így aztán elég a mohó dögöknek a tavaly számított nyolcvanhétezer forint helyett hetvenhatezer is, ami mindjárt kiemel vagy kétmillió embert a négymilliónyi szegény közül, ők mostantól kezdve a feltörekvő középosztály.
Ezt a trükköt egyszer már előadták a bűnügyi statisztikával kapcsolatban is, a bűncselekmények átminősítésével és a szabálysértési értékhatárok módosításával kiejtettek egy sor deliktumot, és szabálysértést csináltak belőle, ezzel nagyot javítva az ország bűnügyi helyzetén.

Per tangentem jegyezném meg, hogy mióta Medgyessyt kitüntették, visszamenőleg a korrupció se nőtt a szoci kormányzás időszakához képest, most pedig vissza fog esni a gazdasági bűncselekmények száma is – nem kell tovább trükközni, ha valakinek állami pénzeket akarnak osztani, elég az, ha a potentát hozzátartozója nem él egy fedél alatt vele.
De azért ez a Megyessy... - kevés trágya rendelkezik ilyen jó csomagolással...
A pályázatok elbírálásánál meg csak azt kell figyelembe venni, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet…

Áll a bál a cigányoknál is, Farkas Flórián vívja ádáz utóvéd-harcát ellenfeleivel. 
Ez az ember magával a viselkedésével is rengeteg kárt okoz a cigányságnak, egy valamirevaló, értelmes ember, ha meglátja gusztustalan, szervilis alázatoskodását a hatalom képviselőivel szemben, azonnal hányingert kap, és eszébe nem jut közösséget vállalni saját népével, hiszen azt vezetői után ítélik meg.
Farkasnak egy pozitív tulajdonsága van: alacsonyabb Orbánnál, meg kevesebbet is lop, de ez nem pozitív tulajdonság, hiszen igény volna rá, csak a pozíciókülönbség ellehetetleníti a megvalósítást.
Orbán családjának hatezer milliós magánvagyona illeszkedik a miniszterelnöki pozícióhoz, Farkas elégedjen meg az urak asztaláról odavetett libacsontokkal, azzal a párszáz millióval, amit hosszú és áldásos politikai szereplése alatt összeharácsolt.

Be kellene már látni, hogy a jelenlegi támogatási módszer szart se ér, aki alkalmas lenne cigány vezetőnek, egy se vállalja, nem kis részben azért, mert a társadalom előítéleteit nehezebb lenne kikerülnie, akik meg vállalják, nem szívjóságból teszik.
Szerintem be is kellene fejezni, hogy szociális, oktatási, egészségügyi, foglalkoztatási gondokat besöpörjünk a cigány-problémák gyűjtőfogalom alá. 
Ezek egyébként még akkor sem cigány-problémák, ha egy borsodi zsákfaluban jelentkeznek, ahol csak cigányok élnek, ezek társadalmi problémák, melyek mindegyikét külön-külön, a megfelelő módszerekkel kell megoldani.
Mikor a hatalom odadob egy állampolgár számára hihetetlen, de állami szinten elhanyagolható összeget a cigányszervezeteknek, akkor csak a rasszizmust gerjeszti, de semmiféle eredményt nem ér el.

Sokkal többre lehetne menni, ha nem cigányokat támogatna az állam, hanem a rászoruló magyar állampolgárokat, legyen az cigány, tót vagy bunyevác egyébként.
A pénzek felhasználását pedig felelős, hozzáértő szakemberekre kellene bízni, erős ellenőrzés mellett, mert ennek hiánya szüli a korrupciót és a bűnt.
A cigányok számára meghirdetett lakásépítési akciónál a cigány kedvezményezett, a cigány vezető, a hófehér vállalkozó, az önkormányzati alkalmazott és az OTP ügyintéző kéz a kézben lopták el a pénzt.
Ház meg nem lett belőle, mert mi felépült estére, lebontották reggelre, hogy az anyagát fel tudják használni a következő csaláshoz, és még a vállalkozó feleségét se falazták bele a házba…

Érdekes Lázár János mozgása.
Az egyébként európai megjelenésű maffiózó időnként úgy tesz, mintha szembemenne Orbánnal, de aztán gyorsan visszatáncol.
Mégis, sokkal inkább kielégítheti a klasszikus konzervatív jobboldali szavazó igényeit, mit a gyárilag suttyó Orbán, már csak azt nem tudni, hogy Lázár Orbán lehetséges utódját építgeti, vagy a klasszikus rossz rendőr-jó rendőr előadásban van részünk.
Orbán, ha nem sikerül valami ütős európai pozíciót betöltenie, előbb-utóbb átadja valakinek a helyét, természetesen a valóságos hatalmat megtartva, és bár darabszámra megvannak a vazallusai, de minőséget nagyítóval kell keresni közöttük, és még úgy se nagyon lehet találni.
Képzeljük magunk elé a kormányoldal vezérkarát és tegyük fel a kérdést: melyikükkel mennénk el egy sivatagi túrára úgy, hogy náluk van a vizes kulacs?

Márpedig könnyen lehet, hogy nemsokára sivatagi túrára indulunk, mert mikor Orbán elnyeri majd méltó jutalmát az Unió bomlasztásáért, akkor nekünk is vele kell tartanunk a sivatagba.
Már látom lelki szemeimmel, amint betér, és kiderül, hogy tulajdonképpen Orbán Viktor Mihály Mózesnek hívják…
Hát ennyi mára, persze lenne még mit belekeverni a salátába, de elég ennyi is.

Talán még kicsit sok is…

:O)))

2015.12.05 10:12

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.