pupublogja

pupublogja

RÉTVÁRIAK ORSZÁGA

Valami elképesztő interjút adott Kálmán Olgának Rétvári Bence.
Nem is érdemes mondatonként szétcincálni, annyira szánalmas ez az egész.
A Magyar Telekom szponzorált egy - szerintem - fapados énekest, az énekes ahelyett, hogy a szerelemről vagy a zord télben bimbózó rózsáról énekelt volna, benyalt egy méretest a Keresztapának, és kiállt Kacor király XVI. századi nőpolitikája mellett, hogy a fal adta a másikat.

A Magyar Telekom úgy vélte, hogy az énekes a szponzoráció révén a cég egyik arca.
Ostoba kijelentésével összekente ezt az arcot szarral, így aztán nem kívánatos, hogy azok, akik a nőket nem gépnyúlnak képzelik el, azt gondolják, hogy a cég filozófiája és az énekes agyroggyanása között bárminemű egybeesés van.

A Telekom európai cég, az énekes meg mucsai tahó, akinek - remélem - hozzátartozóit megkíméli a sors attól, hogy apjuk elvei szerint kelljen leélni életüket.

Sajnos, a kormány - élén Büszkeségünkkel - annyira el van már pofátlanodva, hogy azt gondolja, joga van beleavatkozni egy cég és szponzoráltja kapcsolatába.
Ez egy magántermészetű kapcsolat, a szponzor a dolog természetéből adódóan támogat, pénzel, pártfogol, mert azt gondolja, hogy a két név - a brand és a művész nevének összefonódása mindkét fél számára előnyös, hisz mindkettő pozitív érzelmeket kelt a társadalomban.
Ha az egyiknek romlik az imázsa, akkor a másik automatikusan követi, vagy megszakítja a kapcsolatot.

A cégnek nem egyetlen szponzoráltja a dalnok, rajta kívül a Magyar Olimpiai Bizottságot, a Veszprém kézilabdázóit is támogatja, gondolom még másokat is, akiktől csak jó teljesítményt vár el, meg helyet néhány reklámfelületen.
És azt, hogy ne szarjanak az ünnepi asztal közepére.
Az énekes fontossági sorrendet állított, úgy érezte, hogy fel kell másznia az asztal tetejére, és amikor letolta a gatyáját, a szponzor megköszönte az együttműködést.
Az ő pénze, az ő joga eldönteni, hogy kit támogat.


Rétvári a szólásszabadságra hivatkozott, ami egy akkora ostobaság, mint ide Lacháza.
Senki nem mondta azt, hogy az előadóművész nem mondhatja el a véleményét, de ha elmondta egy olyan cég egyik arcaként, melynek ügyfeleinek legalább a fele nőből van, akkor ne várja azt, hogy a cég vezetése a földhöz csapkodja a fenekét nagy boldogságában.
Merthogy a nők túlnyomó többsége - bármit is hisz Rétvári - helyteleníti, hogy azonos munkáért kevesebb bér illeti meg, mint nála esetleg lustább és butább férfi-kollégáját, és nem tartja élete értelmének azt, hogy gyereket (nem lányt, gyereket !!!) szüljön urának, hanem lát még ezen kívül is elérendő célokat életében.

Azt idáig is tudtam, hogy a suttyó mentalitást melengetve őrzi szívén elsőgenerációs faluszéli értelmiségünk.
Tulajdonképpen el is nézem nekik, hiszen ezt kódolták génjeikbe az évszázadok, ezt az életvezetési modellt adta át apjuk, miközben édesanyjuk a kőbölcsőben (dolomit) ringatta őket, ez a természetes számukra, meg a disznósajt.
Azt is tudtam, hogy a magyar kispolgár buzgón veri a családot, elsősorban a feleségét, merthogy valakin le kell verni elcseszett élete összes boldogtalanságát, de abban azért tévedtem, mikor azt gondoltam, hogy az ilyen Rérvári-féle szerencsétlenek számára, ha jó körülménnyek közé veti őket a sors, tán kinyílik a világ, és megérkeznek - ha nem is a XXI., de legalább a XX. századba.

Nem érkeztek meg, számukra még mindig apa olvas, anya főz és a tyúkból övék a comb, míg az anya rágcsálja csak buzgón a nyakat, meg a "koldusesernyőjét".
Úgy látszik. hiába jut nekik liba, az elosztás ugyanolyan marad, ami szép bizonyítéka annak, hogy csak a pénztől senki nem lesz se jobb, se okosabb, de még erkölcsösebb sem.


Szánalmas ez banda, vakkomondorostól, Rétváristól, Orbánviktorostól - merthogy ebben az országban az elképzelhetetlen lenne, hogy csicskásai gazdájuk tudta nélkül nekimennének az egyik meghatározó távközlési cégnek.
Rétvári keresztényezett is egy sort, meg liberálisozott - ezeknek fogalmuk nincs arról, hogy egy kormánytisztviselő számára nem lehetnének liberálisok meg keresztények, számukra csak magyar állampolgárok lehetnek, és ehhez mérten szabadna megnyilatkozniuk.
Reménytelen.
Kíváncsi leszek, ki nyeri majd a közbeszerzési pályázatot, melyet a kormányzat a távközlési szolgáltatásra ír ki, de - állítólag - Mészáros Lőrinc már átkiabált a szomszédjához.
Ha a szomszéd meghallotta, akkor megoldódott minden gond, alkalmas távközlési szolgáltatás biztosítására.

Csak arra kellene valahogy vigyázni, ha egyszer sikerül ezeket világgázavarni, nehogy ugyanilyeneket húzzunk a nyakunkba, merthogy a bunkók mozgása a hatalom mozgását követi.
Sajnos, a világ nem kedvez a fejlődésnek, az ember mintakövető élőlény, utánoz, mint a majom.

Sokszor nem is lehet észrevenni a differenciát...
Sajnos...

:O)))

2015.12.18 02:12

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.