pupublogja

pupublogja

Övék az ország, nekik építed

A gyerekeidnek meg neked persze kuss. A jelszó régen az volt: tied az ország, magadnak építed. Aztán volt egy meglehetősen hosszú időszak, amikor nem volt jelszó, ellenben épült-szépült az ország, és mellette építhetted a magad kis világát is, mely lehetett egy kis nyaraló, vagy egy egyesületi vadászház, a vadászterületen elvadászgathattál lakatos létedre is az állami erdőkben.

Most éppen ez van soron, állítólag az erdők kiosztása következik, miután a termőföldeket szinte maradéktalanul odaajándékozták a haveroknak, és felvirágoztatták a családi gazdaságokat.

Az Orbán-család gazdaságát, a Csányi család gazdaságát, a magyar Corleone családok gazdaságait. Az így létrejött birtokok nagysága vetekedik a hajdani arisztokrácia latifundiumaival, egyetlen eltéréstől eltekintve - a hajdani nagybirtokok tulajdonosait ismerni lehetett, míg mai utódaik dugdossák a vagyont, mint macska a szarát.

Strómanok láncolata próbál biztosítékot adni nekik arra, hogy az összeharácsolt vagyon java akkor is a tulajdonukban marad, ha valamilyen véletlen folytán egy új politikai hatalom vissza akarja szerezni a lopott holmit a társadalom részére...

A joggal élni is lehet, meg lehet visszaélni is. Normális államokban a jogalkotás az állampolgárok érdekében történik, de ez nem egy normális állam. A Bibó - kollégiumban valószínűleg létezhetett egy olyan kurzus, ahol a joggal való visszaélést oktatták, ahogy elnézegetem, eredményesebben, mint a jogi alapelvek ismeretét. Orbán és bandája működése első percétől kezdve erre alapozta tevékenységét, és ezen ne csak Orbánt értsük, hanem az egész Fidesz - vezérkart, úgy, ahogy voltak, vannak.

Az emlékezetes Fidesz-MDF székházmutyi volt az ősbűn, akkor éltek vissza ha nem is először, de jelentős nagyságrendben először a joggal, állami pénzből megalapozva az Orbán-család bányavállalkozását. De jutott ott gazdasági érdekeltség az összes többinek, kivéve a legbambábbakat, akik aztán gyorsan ki is koptak a politikából, vagy más pártok zászlait lengetve szolgálják Orbán hatalmát.

Szegény Ferenczi Krisztina, vagy Kende Péter rengeteg adatot gyűjtöttek erről - hiába, hiszen Orbán első kormányzása idején mindjárt bedarálták Györgyi Kálmánt, az utolsó ügyésznek mondható figurát a Legfőbb Ügyészségen.

Kormányok jöttek, kormányok mentek,  de a helyzet nem változott, a Legfőbb Ügyész végig kulcspozícióban maradt, emberei segítségével végig az történt a vádhatóságnál, amit Orbán akart, és ma is az történik. És ha el lehetne zavarni ezt a bandát, és az ország új vezetése nem érti meg, hogy ezeket hagyományos módszerekkel nem lehet eltávolítani a hatalomból, akkor még ötven év múlva is Felcsútról kormányozzák majd az országot, akárki is viseli a miniszterelnöki címet.

Azt mondta Antall József, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni. Nem volt igaza, mert a korabeli handabandázások dacára nem volt forradalmi helyzet, mely a klasszikusok tanítása szerint azt jelenti, hogy a nép nem akar a régi módon élni, a hatalom meg nem tud már a régi módon kormányozni.

A nép többsége a rendszerváltás táján fel sem mérte, mivel jár a kapitalista átalakulás, csak örült a traktor egyik kerekének, amit meg tudott kaparintani a téesz felszámolásából. Azt hitte, az új rend majd magasabb életszínvonalhoz juttatja, azóta elvesztett mindent, a fia még a lehetőségét is annak, hogy valaha is felemelt fejjel normális életet élhet, azért is nevelnek belőle engedelmes cselédet, betanított munkást.

Magyarember tévedett, és ha létezik kollektív szopás, hát ez aztán az volt a javából. A hatalomra kerültek meg eleinte vigyáztak a látszatra, ami annál is könnyebb volt, mert a nép azt se tudta, mi történik körülötte, el volt foglalva azzal, hogy kereste a lopott holmit azokon, akiknek egy bérlakáson, meg a pártüdülőben való nyaralás privilégiumán kívül semmijük se volt, meg párás szemmel hallgatta a Horthy-éra magyarkodó baromságait és történelemhamisító hazugságait. Mára a nép még butább lett, mert ha valakinek ezerszer ismétlik el ugyanazt, hát hajlamos igazságként kezelni, hiába csak az ő hülyítésére agyalták ki.

Mára viszont a társadalom fele veszedelmesen elszegényedett, a középosztály alsó fele úgy kapaszkodik társadalmi helyzete látszatának fenntartásába, mint a hajdani horthysta kistisztviselők, akiknek ingének csak mellrésze volt, háta nem, és a két mandzsetta sem ujjakban folytatódott. Ők folytatják a harcot a lecsúszás ellen, sokan már el is vesztették, de némelyikük még reménykedik, jóllehet már régen nincs miben.

Az új uraknak meg kell valamit tenniük, hogy akkor se legyen bajuk, ha megváltozik a széljárás, de erre persze csak  egyetlen válaszuk van, mint mindig a történelem folyamán: az elnyomás fokozása, a diktatúra. Ennek a vége pedig forradalom szokott lenni, és most már annak összes feltételei körvonalazódni látszanak.

Hogy mi lesz a kirobbantó ok - ki tudja? A tömeg érdekes állat, reggel még tízezrek éltetik Ceausescut, estére pedig már porzik a háta mögött a véres vakolat. Valaha, ha valaki a király erdejében vadászott, lecsapták a karját, ma még csak ott tartunk, ha valaki az urak erdeiben fát gyűjt, akkor rálő a vadőr, meg becsukja a hatalom.

Volt idő, amikor itt senkinek nem kellett fát gyűjtenie ha télen életben akart maradni, talán ma sem kellene, még kapitalista viszonyok között sem, csak sajnos a mi kapitalistáink az emberiség legaljából kerülnek ki, és ha van ennél még gyengébb emberi minőség is, hát az esélyes a miniszterelnöki pozícióra.

Hogy mi lesz ennek a vége, azt tudhatjuk, csak azt nem tudhatjuk, hogy addig mi lesz. Bár, ha lehet unortodox gazdaságpolitika, hát lehet esetleg majd unortodox  büntetőpolitika is, új vádhatósággal, tisztességüket már bizonyított bírókkal, új büntetési módokkal, például kényszermunkával egy kőbányában.

Tudnék is egyet javasolni, remek dolomit bányászható belőle... Brigádokba lehetne szervezni az érintetteket, akik felelősek azért, hogy az ország erre a sorsra jutott, hogy szembeállítottak magyart - magyarral, hogy teret adtak embertelen eszméknek, hogy loptak, csaltak. Aztán, ha van teljesítmény, akkor van kaja, ha nincs, akkor egyék azt a libát, amit Semjén lő csúzlival...

Most a pedagógusok feszültek neki a hatalomnak, de eljön még az idő, mikor a nincstelenek lázadnak fel, és akkor az Úr mentse meg ezt az országot. Merthogy büntetni már büntette mostanában kiadósan, az nem kétséges...

:O)))

2016.04.05 19:25

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.