pupublogja

pupublogja

A DISZNÓ

 

Hát bizony, nem könnyű a Mindenórás Tábornok (loptam -  mea culpa, de rohadtul tetszik, régen röhögtem ilyen jót...) dolga.
Itt van ez a sok disznó, erre kiderül, hogy nem csak a sok lúd, de a sok csirke is disznót győz.
Ez pedig nem kívánatos, merthogy akkora mi lesz a disznóhizlaldájával, mely úgy viseli

Mészáros Lőrinc nevét, mint hajdani gépállomás Csapajev elvtárs nevét.
A disznó családilagosan is kedves állat, - hej, a nagypapa de sok disznónak okozott feledhetetlen perceket, csak úgy sikítozott az élvezettől a sok koca!

És akkor még itt van a Csányi paradoxon is, aki vörös és szárazárúk terén alkot oly feledhetetlent, mint maga a Nagy Október vala...
Namármost, az rendben van, hogy az alapanyagot kapja ő olcsón, hiszen érdemei a Család fennmaradásában múlhatatlanok, de hát a plebsz - erőfeszítéseink dacára - még mindig rengeteg párizsit és virslit pusztít, pedig azokban már igazán nincs egy deka hús sem, a magyar virsli összetétele: műbélbe töltött ÁFA.
Namármost a ha nincs ÁFA, akkor a virsliből lufi lesz, a parizerből nemkülönben, és a nép elszokik tőle, ha mikor beleharap, felrobban a szájában.
De nem véletlenül tábornok a tábornok, legyen az a rántott párizsi továbbra is drága, de legyen az alapanyag olcsó, abból úgyis a feldogozók és a kereskedők járnak jól, szegényember meg - ahogy eddig is, ezután is - le vagyon mélyen sajnálva...


Kezdődik az év, hazánk egén sűrű, setét fellegek tornyosulnak.
Hogy mit hoz a vihar, azt még nem tudni, de hogy a Kis Gonosz úgy gondolja, hogy bármi is az ötlete, előtte szaporítani kell hívei számát, az biztos.
Ennek érdekében tízmilliót ad a Nemzeti Nyusziprogram résztvevőinek, már csak azért, hogy imáikba foglalják a Szent Sperma nevét, merthogy ezért végre csak azt kell tenni, ami jó.
Igaz, ennyi erővel adhatnák azoknak is, akik három nőt tesznek boldoggá, a mennyiség ugyanaz, viszont a változatosság meg gyönyörködtet, mint tudjuk (latinul is, de ezzel most itten nem villogunk...).
Mindenesetre  valaki azt mondhatta a Nemzet 50%-os eszének ( a másik 50% a választói...), hogy a tízmillióból majd futja a gyermeknevelésre, ő meg elhitte.
Ma megígérik a három gyereket, tíz év alatt kell teljesíteni, addigra ebből egy fillér sincs, rosszabb esetben már a lakás is a banké, a férj a szomszédasszonyé, a gyerekek meg a gyámhatóságé.
Jó lenne persze gyereket venni pénzért, de ez csak akkor szokott sikerülni, ha amúgy a társadalom rendben van, van kiszámítható jövő, de legalább vannak munkahelyek, különben a fene megeszi.
Aztán itt van a gyakorlati végrehajtás is, még szerencse, hogy annyira hülye szegényember kevés van, aki elhitte, hogy ebből majd neki is jut, de az okosabbja nem is csalódott, tudta ő. hogy az jut neki, mint a hetedik gyereknek...
Valamikor, egyszer régen olvastam, hogy ehhez az az ideológiai alap, hogy megerősítjük a középosztályt, aztán az majd
felhúzza a szegényeket is, de akkor még nem volt arról szó, hogy az erős középosztály elfér majd a Videoton VIP-páholyában...

Szóval, nyallerkodik a Vezér, ebből vagy királyválasztás lesz, vagy Gyurcsány lefejezése a Vérmezőn, esetleg Simicska bitója alatt...

Ma még azon szomorkodtam egy sort, hogy el akarják bontani a Déli Pályaudvar épületét, pedig milyen büszkék voltunk rá hajdan.
Szerintem műemlékké kellene nyilváníttatni, de a budai lakosság ezt nem veszi észre, mert a nyelve éppen Viktor tomporában munkálkodik és ez a látótér beszűkülésévél jár együtt...
Igaz, akkor is szomorkodtam, mikor ezt építették, mert akkor elbontották a Déli Vasút mozdonyfordítóját, azért is kár volt.
Nagynéném a mai napig a Déli Vasúthoz jár látszerészhez (?), most járhat majd a Gigamegafelesleges Kórházhoz, ahol majd szír orvosok látják el betegeiket, afgán nővérek asszisztenciájával.
Csupa-csupa Feketeruhás Nővér lesz szolgálatban, annyi nindzsa szaladgál majd az ágytálakkal. hogy Japán se látott még annyit.
A pályaudvar helyén meg park lesz, (Pasa II. Park...) meg egy-két lakás a drágajó budai telkeken, meg a Gigamega Kórház és esetleg a Testnevelési
Egyetem új campusának parkolója.
Merthogy campust is rohadtul szeretünk építeni, ezt a Sorosnak köszönhetjük, ha nem jut ki három hétre Viktor Oxfordba, soha eszébe nem jut campust építeni, lenne helyette még két stadion...
A János Kórház helyére meg már bizonyára megvan az új gazda...
Orbán erőt vett magán, valamennyit odalökött az orvosoknak meg a nővéreknek, de ez így, strukturális reformok nélkül kevés,

Gazdag ország vagyunk, emellett remekül tudunk fontossági sorrendet is felállítani.
Ide-oda pottyantunk egy-két kórházat, campust, és akár azt is képzelhetjük, hogy ezzel rendbetettük az egészségügyet, meg az oktatást.
Mint a férj, aki vesz egy új cipőt rákbeteg feleségének, és ezzel a maga részéről eleget is tett a kötelezettségeinek.


Hát indul az év, semmi újdonság a téboly folyamatos...
Még szerencse, hogy
nem kell új kunsztokat felfedeznünk...
:O)))

 

2016.01.03 12:01

Ajánlott cikkek

Blogger


PuPu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.