Zsebre bírságoltak a rendőrök az M3-ason, lebuktak

Előzetes letartóztatásba helyezte szerdán az Egri Járásbíróság azt a két rendőrt, akit hétfőn "zsebre bírságolás" miatt vettek őrizetbe - közölte Szalóki Zoltán Heves megyei főügyész az MTI-vel.

Az Egri Nyomozó Ügyészség és a Nemzeti Védelmi Szolgálat Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata közös akciót hajtott végre az M3-as autópálya Gyöngyös környéki szakaszán feltételezett rendőri korrupció felderítésére.

Két, a Heves megyei autópálya-rendőrség állományába tartozó rendőr közúti szabálysértésre hivatkozva megállított egy szlovák kamionost. Úgy engedték tovább, hogy 20 eurót (6000 forint) kértek és kaptak tőle. Az átvételről nem adtak bizonylatot, és a pénzt megtartották.

Az Egri Nyomozó Ügyészség a szabálytalan intézkedéskor átvett készpénzt lefoglalta, és a gyanúsítottakat őrizetbe vette. Az ügyészség a két rendőrt kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja.

Az Egri Járásbíróság elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását. A döntés nem jogerős, mert az egyik gyanúsított és a védők fellebbeztek - közölte Szalóki Zoltán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.