Zsanett minden rendőrtől félt

Rendőrök tanúként való meghallgatásával folytatódott E. Zsanett ügyében az öt rendőr ellen indított pótmagánvádas büntetőper. A szexuális erőszakról szóló tárgyalássorozaton korábban a pszichológusok ellentmondásosan nyilatkoztak, ezért újabb szakértőt is meghallgat a bíróság.

Rendőrök tanúként való meghallgatásával folytatódott két hónapos szünet után  az E. Zsanett ügyében, öt rendőr ellen indított pótmagánvádas  büntetőper a Fővárosi Bíróságon szerdán.

A tárgyaláson meghallgatott kilenc rendőr közül az, akinél E. Zsanett bejelentést tett szexuális erőszakról még 2007. május  4-én, elmondta: ő hallgatta meg először részletesen a "zaklatott"  lányt, és úgy találta: a beszámolója "összefüggő, élményszerű és  következetes" volt.

Közölte: a sértett azt adta elő, hogy leállították az autójával,  elvitték egy másik helyszínre, ahol megtörtént az erőszak, majd visszavitték a járművéhez és elköszöntek.

E. Zsanett a tárgyaláson megerősítette: így mondta el először a  történteket, és nem beszélt, arról, hogy a rendőrök elkísérték volna  hazáig. Ezt azért nem mondta el először, mert "minden rendőrtől"  félt, valamint attól, hogy ő lesz felelősségre vonva, mert pénzt  adott a rendőröknek, miután megfenyegették - tette hozzá.

Több tanú nem tudott minden kérdésre részletesen válaszolni,  mert - mint mondták - a sok idő eltelte miatt nem emlékezhetnek  mindenre.

Az eljáró bíró közölte, a bíróság az ellentmondások feloldása  érdekében újabb pszichológust rendel ki.
A tárgyalás pénteken folytatódik, a bíróság az E. Zsanettet  megvizsgáló orvost, valamint korábbi szakértőket és további tanúkat  kíván meghallgatni.

Az öt rendőr és E. Zsanett ügye azt követően kapott  nyilvánosságot, hogy két évvel ezelőtt, az akkor 21 éves lány azt  állította: az őt igazoltató rendőrök egy sötét mellékutcába vitték,  ketten erőszakot követtek el rajta a másik három rendőr  jelenlétében.   Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást  indított, ám azt részben bűncselekmény, részben bizonyítottság  hiányában megszüntették. A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben  hamis vád miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított. A  rendőrökkel szemben E. Zsanett jogi képviselője ezt követően  pótmagánváddal élt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.