„Zászlóshajó” lesz a debreceni párosból

– Felfuttatjuk a világszerte ismert és fogyasztott debreceni páros kolbászt: helyi gasztronómiai szakemberek segítségével kidolgozunk rá egy sztenderd minőséget, s bevezetünk egy védjegyet, amelyet Debrecenben kell majd akkreditálni – közölte Papp László alpolgármester egy mai sajtótájékoztatón a debreceni Ikon étteremben.

A sajtótájékoztató apropóját az adta, hogy a debreceni Nagyerdőn szeptember hetedikén rendezik meg a 13 alapító taggal öt éve megalakult SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület) újabb programját.

Papp László – aki az október 12-i választáson a Fidesz jelöltjeként indul a polgármesteri posztért - azt mondta: a debreceni páros kolbászt a cívisváros „gasztronómiai zászlóshajójává” szeretnék tenni. A munkát a helyi Értéktár Bizottság és több vendéglátós szakember bevonásával végzik.

A SVÉT hétvégi rendezvényéről Balogh Károly, az Ikon tulajdonosa a sajtótájékoztatón azt mondta: a fogásokat 30 kilométeren belüli alapanyagokból készítik, hiszen a vendégek, s az egyre nagyobb számban fölbukkanó gasztroutazók a helyi ízeket, sajátosságokat, jellegzetességeket keresik. Hozzátette: a részvétel regisztrációhoz kötött, s örömükre szolgál, hogy már ki lehetne tenni a „megtelt” táblát, hiszen mind az 1500 belépő elfogyott. Ezen felül további 500 jegyet a helyszínen is meg lehet majd vásárolni. (K. Zs.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.