Wyclef Jean indul a haiti elnökválasztáson

A haiti származású, Grammy-díjas zenész Larry King műsorában jelentette be, hogy novemberben indul az elnöki posztért.

Az ismert hip-hop zenész, a Fugees egykori tagja Larry King műsorában jelentette be, hogy indul a novemberi haiti elnökválasztáson, írja a CNN. A zenész elmondta, a szükséges adminisztrációs teendők elvégzése után most már hivatalosan is a novemberi elnökválasztás jelöltje lett. 

Wyclef Jean üdvözli a tömeget Port-au-Prince-ben , miután regisztrált elnökjelöltként
Hip-hop star Wyclef Jean greets the crowd before officially registering as a presidential candidate at an office in the Delmas neighborhood of Port-au-Prince August 5, 2010. Jean registered as a candidate on Thursday for Haiti's November presidential election, in a move that has generated popular enthusiasm in the impoverished earthquake-ravaged nation. REUTERS/St-Felix Evens (HAITI - Tags : - Tags: POLITICS PROFILE ENTERTAINMENT IMAGES THE DAY)

„Miután az országunk romba dőlt, itt az esély, hogy ismét felépítsük a semmiből" - mondta a műsorban a zenész, aki programja fő elemeként a munkahelyteremtést nevezte meg. A megválasztott elnöknek az újjáépítés során a nemzetközi felajánlásokból befolyt több milliárd dollár felhasználását kell majd felügyelnie.

A haiti születésű, gyerekkora óta az Egyesült Államokban élő zenész volt az egyik első híresség, aki felajánlotta segítségét a földrengés áldozatainak, Yele Haiti nevű alapítványán keresztül. Később sikkasztással gyanúsították, ám Jean tagadta a vádakat. Azóta lemondott az alapítvány elnöki tisztségéről. 

Sean Penn színész, aki egy 50 ezer embert befogadó menekülttábort működtet a szigeten, bírálta az elnöki posztért induló zenészt. Véleménye szerint a haiti embereknek most egy olyan vezetőre van szüksége, aki hajlandó komoly áldozatot hozni munkájáért. „Nem hallottam felőle semmit az elmúlt hat hónapban, mióta Haitin vagyok" - mondta Penn, majd hozzátette, ki kell vizsgálni a pénz elsikkasztásával kapcsolatos vádakat is: „Én ott voltam, tudom, mi mindenre elég lenne 400 ezer dollár ezeknek az embereknek".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.