Vizsgálják a tanári felelősséget az erdélyi tragédiában

A törvényszéki orvos szerint egyértelműen fulladás okozta annak az alsónémedi gyereknek a halálát, akit múlt héten halva találtak meg a romániai Szent Anna-tóban.

A törvényszéki orvos megállította, hogy a fiú tüdejébe nagy mennyiségű víz került, ami a légzés és a szív leállását, fulladásos halált okozott. Az alsónémedi diákot a vízben látták utoljára társai, holttestét másnap találták meg a búvárok a Szent Anna-tóban. A gyermek egy 36 fős csoporttal és kilenc felnőttel érkezett a Szent Anna-tóhoz.

Egy nap után találták meg a gyermek holttestét
Egy nap után találták meg a gyermek holttestét
Veres Nándor / MTI

A Hargita megyei rendőrség szóvivője azt mondta az Új Magyar Szó online-nak, hogy az ügyben a csíkszeredai ügyészség folytat vizsgálatot. Arra keresik a választ, hogy felmerül-e bűncselekmény, ez esetben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja. Ha igen, akkor megállapítják a magyarországi diákcsoportot kísérő pedagógusok esetleges büntetőjogi felelősségét, és az ügyészség bűnvádi eljárást indíthat a gyanúsítottak ellen. – Hangsúlyoznám, hogy az ügynek még nincs gyanúsítottja, csak azt vizsgálják, felmerül-e a pedagógusok büntetőjogi felelőssége – tette hozzá Gheorghe Filip. A hírportál úgy tudja, az esetleges bűnvádi eljárást a román törvények szerint folytatnák le az ügyészek.

A Facebookon egy alsónémedi diák azt írta, hogy a húga is részt vett az erdélyi kiránduláson. Az Origo közlése szerint a diák anyja mellett volt akkor is, amikor testvére kétségbeesetten, zokogva telefonált, hogy a kiránduláson eltűnt egy fiú. A gyermek felsorolta azokat az eseményeket, amiket testvére elmesélt, például hogy a tragédia után órákig nem engedték a gyerekeket telefonálni. Elmondása szerint órákig nem mondhatta meg a húga, hogy hol van és mi történt vele.

Az alsónémedi iskola diákjai és tanárai is megrendültek a tragédia hallatán. Az iskola vezetése azt mondta az Origónak, a halott diákért az iskola előtt mécsest gyújtottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.