Vilmos herceg légimentőnek áll

A brit trónörökös a kelet-angliai légimentőknél vállal helikopter-pilótai szolgálatot jövő tavasszal. A fizetését jó uralkodóhoz méltóan, jótékony célokra ajánlja fel - írja a brit sajtó.

Cambridge hercege a szolgálat idejére felfüggeszti a teljes embert kívánó hercegi kötelezettségeit, hogy visszatérhessen legkedvesebb időtöltéséhez, a repüléshez. A felkészülést polgári pilótaképzéssel kezdi meg szeptemberben, amelyet sürgősségi tréning követ. A képzés öt hónapig tart és 14 vizsgát kell letenni az eredményes befejezéséhez.

A légibázis székhelye Cambridge-ben van. A hercegi család nemrég vásárolt egy 10 hálószobás házat a közeli Anmer Hallban, így az otthonából kényelmesen járhat munkába a családfő.

A kelet- angliai légimentők összesen két helikoptert üzemeltetnek hat pilótával. Mindkét géphez tartozik egy-egy orvos és mentős is. „A szervezetünk sokat nyerhet Vilmossal, mint pilótával, és azzal is, hogy a jelenléte elősegíti az adománygyűjtést" – mondta Patric Peal, a légimentők vezetője. „Nagyon szerencsések vagyunk. Már így is rengeteg felajánlást kapunk, de az adománygyűjtés mindig kihívást jelent. Most 7.5 millió fontot kell összegyűjtenünk, hogy folytathassuk az életmentést. Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog a gyűjtésben és már alig várjuk, hogy a csapatunkban üdvözölhessük" – tette hozzá.

A bejelentés megerősítette a tavaly szeptember óta terjedő pletykákat, miszerint a herceg végleg felhagyott a Királyi Légierőnél kereső- és mentőpilótaként teljesített szolgálatával. A légierő kötelékében több mint 150 bevetésen vett részt és 1300 órát repült. Alastair Wilson orvos-igazgató úgy látja, a trónörökös felkészült a munkára: „A kereső- és mentőpilótaként szerzett tapasztalataihoz viszonyítva biztosan több sérülttel fog találkozni, de biztos vagyok benne, hogy megállja a helyét."

A BBC-nek nyilatkozó királyi szóvivő idézte a Vilmos herceget is: „Akkor segíteni az embereken, amikor a legnehezebb helyzetben vannak, a legigazabb módja a közösség szolgálatának."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.