Villámgyorsan börtönre ítéltek egy újabb focihuligánt

Újabb embert ítéltek végrehajtandó börtönbüntetésre a magyar-román meccset biztosító rendőrök elleni támadások miatt – közölte csütörtökön a Fővárosi Főügyészség.

Ahogy azt mi is megírtuk, a 2015. szeptember 4-én megrendezett Magyarország-Románia válogatott labdarúgó-mérkőzés napján egy egyre erőszakosabb, nagy létszámú szurkolói csoport már a meccs megkezdése előtt a rendőrökre támadt a Groupama Arénánál. A rendbontókat a Népligetbe szorították, ahol kövekkel, beton- és fadarabokkal, üvegpalackokkal, valamint pirotechnikai eszközökkel támadtak a rendezvényt biztosító rendőrökre.

A ma bíróság elé állított 39 éves férfit azzal vádolják, hogy részt vett a rendőrök elleni támadásban. A randalírozó maszkot viselt, hogy ne lehessen felismerni, s így dobált köveket, illetve félliteres sörösüveget a dobótávolságon belül álló rendőrökre.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit a napokban azonosította és gyanúsítottként hallgatta ki, majd csütörtökön csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A randalírozót a Pest megyei Kerületi Bíróság bűnösnek találta, és 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre, valamint 800 ezer forintos büntetés megfizetésére ítélte, és 5 évre eltiltotta sportrendezvények látogatásától. Fellebbezés miatt az ítélet nem jogerős.

A mérkőzés előtti napon, illetve a meccs napján történt randalírozás okán eddig 12 embert állítottak bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak miatt. Közülük 5 embert végrehajtandó börtönbüntetésre, 7 rendbontót pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. Sportrendezvényeket jó darabig egyikük sem látogathat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.