Viharos széllel és sok esővel érkezik az ősz

Az északnyugat felől érkező markáns hidegfront hatására pénteken jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és országszerte többfelé várható záporeső és szélvihar. A hétvégén a hegyekben már havazhat is.

Ma csökken a felhőzet, a legtöbb helyen még kisüt a nap, csapadék nem lesz. Holnap a hajnali óráktól északnyugat felől azonban fokozatosan mindenütt beborul az ég, és napközben már többfelé várható eső, zápor. Kezdetben a délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd pénteken a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és sokfelé viharossá fokozódik. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul. A hőmérséklet pénteken kora délután már csak 8 és 19 fok között valószínű, a Tiszántúlon lehet még a magasabb érték - áll az Országos Meteorológai Szolgálat honlapján.

A front elhaladtával a hétvégétől ismét csökken a felhőzet, de szórványosan előforduló záporokra, a hegyekben hózáporokra továbbra is lehet számítani. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területének 80 százalékán várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.