Veszélyben az ivóvíz Mohácson

Veszélybe került a szennyvíz biztonságos elvezetése az árvíz miatt Mohácson, ezért a település polgármestere a vezetékes ivóvíz használatának korlátozására kéri a város és a közeli Lánycsók lakosságát.

Szekó József (Fidesz-KDNP) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a probléma okaként azt jelölte meg, hogy a felszín alatt áramló Duna-víz a városi szennyvíz-végátemelő előtt kimosta a földet az úttest, a járda, a szomszédos ingatlan és a különböző közművezetékek alól, ennek következtében károsodott a Mohács szennyvizét a városi végátemelőbe juttató szennyvízcsatorna.

"A hiba elhárításán az érintett szolgáltatók és a katasztrófavédelem szakemberei megfeszítve dolgoznak az önkormányzat koordinálása mellett" - tette hozzá.

A politikus arra szólította fel a Mohácson és Lánycsókon élőket, hogy minimális mértékben terheljék a szennyvízcsatorna-hálózatot. A vezetékes vizet átmeneti ideig csak a legalapvetőbb szükségleteikhez használják, s olyan halasztható feladatok elvégzéséhez ne, mint a gépkocsimosás vagy a medencefeltöltés.

Szekó József kitért arra, hogy bár a Duna Mohácsnál a valaha mért egyik legnagyobb, 964 centiméteres vízmagaságon tetőzött, a várost nem fenyegeti az elöntés veszélye.

"A tetőzés nagyjából másfél méterrel a meglévő gátak és védművek magassági szintje alatt következett be. A város, az önkormányzat, az érintett hatóságok, szervezetek, az itt élők egy emberként küzdenek az árral" - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.