Vegyszerszag miatt derült ki: bomba van a buszon

A sofőr vegyszerszagot érzett, ezért állt meg az M0-ás autóút Annahegyi pihenőjénél, és hívta a rendőrséget. Mint kiderült: valaki egy csőbombát helyezett el a járművön.
Egy bolgár autóbuszt vizsgált át a rendőrség az M0 autóút Annahegyi pihenőjében szombat délután, azt követően, hogy a Prága és Várna között menetrend szerinti járaton a sofőr vegyszerszagot érzett, majd a raktér átvizsgálása során egy gyanús csomagra figyelt fel.

Ekkor hívta a rendőrséget, a helyszínre érkező Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata pedig a gyanús csomagot a helyszínen hatástalanította, majd további vizsgálat céljából elszállította. Személyi sérülés nem történt. A busszal utazó 34 – bolgár és román – állampolgárt a rendőrség tanúként hallgatta ki – derült ki a rendőrség közleményéből, azt azonban egy szóval sem említik, hogy a gyanús csomag valójában egy csőbomba volt.

Ezen a buszon találták a csőbombát
Ezen a buszon találták a csőbombát
MTI

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt – szakértők bevonásával – indított nyomozást.

Mint megírtuk, egy cseh vagy szlovák állampolgárságú férfi rejtett el csőbombát a buszon. Az utas Prágában szállt fel a járműre, és Pozsonyig váltott jegyet, Brnóban azonban leszállt, és nem tért vissza csomagjáért, amely útközben felborult, és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.