Végem van - nyilatkozta a román sajtónak Cozma apja

Tényszerűen számolt be a romániai sajtó Marian Cozma kézilabda játékos erőszakos haláláról. A híradások hangnemét a döbbenet és a gyász határozta meg, és még a hírportálok fórumainak vitáira sem a magyar- vagy a cigányellenes kirohanások voltak a jellemzők.

Cozmára bukaresti edzői, kollégái, barátai és szurkolói meleg szavakkal emlékeztek. Olyan játékosnak ítélték, aki karrierje és teljesítőképessége csúcsán volt, s akinek távozása igen érzékenyen érinti a román kézilabda sportot.

Marian Cozma egy tavaly novemberi győztes BL-meccs után - Meggyilkolásának körülményeiről már számtalan verzió született
Marian Cozma egy tavaly novemberi győztes BL-meccs után - Meggyilkolásának körülményeiről már számtalan verzió született

Valentin Ghionea, a Pick Szeged kézilabdacsapat román játékosa az Agerpresnek, a román nemzeti hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy vasárnap hajnalban meggyilkolt kollégáját öt-hat roma származású személy támadta meg. Cristian Gatu, a román kézilabda-szövetség elnöke kijelentette: hatalmas tragédia érte a román kézilabda sportot, amely Marian Cozmára alapozott, s amelyre a nemzeti válogatott is számított.

Több román sportlap is megszólaltatta Cozma édesapját, aki éppen Magyarországra indult, fiának holttestét hazahozni. "Végem van, nem is tudom, mit higgyek. Iváncsik nevű kollégájuk felesége gyereket szült, és azt mentek el megünnepelni. Konfliktus alakult ki, és a fiam kiment. Három kést szúrtak bele! Most indulok Magyarországra, óh, istenem, nem hiszem el, hiszen az este fél tizenkettőkor beszéltem vele telefonon, és még minden rendeben volt. Jövőbeli terveit szövögette" - mondta a sportoló apja a Prosport hírportálnak.

A Hotnews hírportál emlékeztetett rá, hogy 2005-ben Cozmát Romániában is megkéselték, akkor a kés pengéje hétgerince mellett sebesítette meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.