Válóok, ha elefántnak hívja a felesége

Egy indiai bíróság szerint alapot szolgáltat a válásra, ha a feleség "kövér elefántnak" nevezi a férjét.

A delhi fellebbviteli bíróság ezzel jóváhagyta az elsőfokú bíróság 2012-es ítéletét, amely kimondta, hogy a házastárs kigúnyolása "mentális kegyetlenkedés" - írja az India Today.

A 35 éves, 100 kilós üzletember azért adta be a válókeresetet, mert felesége évekig megalázta és gúnyolta a súlya miatt. Emellett arra is panaszkodott, hogy nem tud teljesíteni az ágyban, mert kövér. 

"Az, hogy a feleség gúnynevekkel illette a férjét, mint Hathi (elefánt) és Mota Hathi (kövér elefánt), - még akkor is, ha valóban túlsúlyos volt - alkalmasak arra, hogy aláássák a férfi önbecsülését" - idézi a lap Vipin Sanghi bírót.

"Nyilvánvaló, hogy a férj érzékeny volt a hasonló csúfolódásra. Jelen esetben azzal sem mentheti magát a feleség, hogy csak viccesen, vagy szeretetből, gúny nélkül mondta ezeket, mert nyilvánvalóan nem ez a helyzet."

A nő szerint a férj vádjai homályosak és nem elég konkrétak ahhoz, hogy a bíróság dönteni tudjon felőlük. A testület azonban elutasította az érveit és a férfi javára döntött.

A férfi később elmondta a lapnak, hogy tíz évnyi szenvedés végére került ezzel pont, legalábbis azt reméli. A házasságuk mindössze hat évig tartott, de a felesége folyamatosan megalázta a súlya miatt, és azért is, mert kevésbé volt iskolázott mint ő. A férfi elmondta, hogy a felesége a családjával szemben is tiszteletlenül viselkedett. A párnak született egy gyereke is, aki az anyjával maradt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.