Vállról indítható páncéltörő rakétavető és több mint két kiló TNT lapult a tatabányai garázsban

Aknavető gránátok, tüzérségi lövedékek, rengeteg lőszer és fegyverek kerültek elő egy kisebb háborúhoz elegendő mennyiségben egy tatabányai férfi garázsából. 

A Kékfény információi szerint a terrorelhárítók egy szélsőséges nézeteiről ismert szervezet megfigyelése közben találtak rá a 27 éves T. János gyűjteményére.

Az egyik 3-400 kilós kilőtt lövedékből ugyan a tűzszerészek eltávolították a gyújtószerkezetet, ám a robbanóanyag még megvolt benne, így önmagában letarolhatta volna az egész környéket, ha felrobban – írja a kemma.hu, amely megjegyzi, néhány robbanótest olyan rossz állapotban volt, hogy nem is merték elszállítani, a helyszínen megsemmisítették.

A férfi azt mondta, hogy a hadianyagot az erdőt járva gyűjtötte össze egy fémkeresővel azért, mert történelemkedvelő fiatalemberként szeretett volna magának egy privát múzeumot. Ennek némiképp ellentmond, hogy a házkutatás során a hatóságok 7,62 mm-es, Kalasnyikovba való hadi lőszereket, valamint több kiló TNT-t, hozzávaló gyújtószerkezettel együtt is találtak – amelyeket a világháborúban még nem használtak.

A TNT-vel kapcsolatban azt állította, egy híd lábánál találta, de ezek már újrahasznosított, préselt darabok.

T. Jánost néhány éve egyszer már elkapták haditechnikai eszközökkel való visszaélés miatt, ám mindössze felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.