Vallomást tett a brit turisták gyilkosa

Egy burmai férfi bevallotta annak a két brit turistának a meggyilkolását, akiknek holttestére két hete találtak rá Koh Tao üdülőszigeten.

A rendőrök három burmai munkást vettek őrizetbe, és DNS-vizsgálatot végeztek, melyek eredményére egyelőre várnak. Egyikőjük azonban a kihallgatás során beismerte a gyilkosságokat - írja a brit The Guardian.

A 23 éves Hannah Witheridge és a 24 éves David Miller holttestét szeptember közepén találták meg a turisták körében népszerű Koh Tao üdülőszigeten. A brit fiatalember halálát fulladás és fejre mért ütés, az egy évvel fiatalabb lányét súlyos fejsérülések okozták, és őt a feltételezések szerint meg is erőszakolták, mielőtt megölték.

A gyanúsítottakat egyelőre nem tartóztatták le. 

Mivel a délkelet-ázsiai országban a turizmus adja a GDP majd tíz százalékát, a hatóságok nagyon aggódtak, hogy az eset elriasztja a külföldi vendégeket. A turisták biztonsága érdekében a thaiföldi idegenforgalmi miniszter azt javasolta, az ide érkezőknek olyan karszalagot kellene viselnie, melynek sorszáma megegyezne a személyazonosító okmányuk számával, emellett fel lennének tüntetve rajta annak az üdülőhelynek az adatai, ahol megszálltak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.