Kutyákra lövöldözik egy terepjárós Kazincbarcikán

Terepjáróból lövöldöznek kutyákra Kazincbarcika hétvégi házas övezetében - számolt be az RTL Klub híradója. Az elmúlt napokban több ilyen eset is előfordult, de még az is megesett, hogy gazdája mellől lőttek ki egy ebet.

Az Index talált rá a Facebookon egy hosszú bejegyzésre, melyben egy helyi lakos írja le az elmúlt napok történéseit. A kutyákat állítólag egy terepjáróból lövik, amelynek sofőrjét egyszer sikerült megállítani. A férfihoz több lakos odament, miután látta, hogy kilövi a gazdája mellől az ebet. Köztük volt egy volt rendőr is, aki az RTL híradójában elmondta, hogy a férfi azt állította, az önkormányzat egyik cégének megbízásából lövi ki a kóbor kutyákat, de csak kábítólövedékkel.

Az állatok azonban több esetben elpusztultak. A tévé próbálta elérni az önkormányzati céget, amelyre a férfi hivatkozott, de ott nem sikerült senkit elérniük.

A rendőrség nyomozni kezdett az állatkínzás ügyében. Eddig egy férfit hallgattak ki, aki mindent tagadott.

Az Index megkereste Kazincbarcika polgármesterét, aki elmondta: egyelőre a rendőrségi nyomozás eredményét várják, de az érintett cégtől bekértek minden információt. Annyi azonban biztos, a város rendelkezik altatólövedékes puskával, és a használatához szükséges engedélyekkel is.

Az RTL-nek nyilatkozó volt rendőr egy bizonyos fegyvertípust azonosított be a támadások során, amely a polgármester szerint nem azonos a város által birtokolt altatólövedékes puska típusával.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.