Vádat emelnek a rendőrre támadó focista ellen

Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy 17 éves perkupai labdarúgó és annak szülei ellen, akik ez év májusában jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak - közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen megrendezett bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja miatt a lakásáról akarták előállítani a hazai csapat 17 éves játékosát, aki a meccsen egy számára sérelmes bírói döntés miatt bántalmazta a játékvezetőt.

A jogszerű rendőri intézkedéskor a labdarúgó anyja megragadta az egyik rendőrt és behúzta őt a kialakult csoportosulás tagjai közé, ahonnan a többi rendőrnek csak könnygázspray alkalmazásával sikerült kiszabadítania. Ezt követően a focista felkapta az udvaron lévő kerékpárt és az egyik rendőrhöz vágta, aki a földre esett. Apa és fia ekkor elkezdték őt rugdosni, ütlegelni, a rendőröknek a kollégájukat csak kényszerítő eszköz alkalmazásával sikerült a bántalmazók közeléből elhúzniuk.

A rendőrök elővették a szolgálati fegyverüket, kibiztosították, rádión erősítést kértek, ugyanakkor annak megérkezéséig elhagyták a helyszínt.

Az intézkedésben részt vevő rendőrök egyike súlyos, 8 napon túl gyógyuló, a kollégája könnyebb sérülést szenvedett, míg a harmadik, egy rendőrnő nem sérült meg - közölte az ügyészség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.