UTE-FTC: még szökésben van Náci Robi, a 17 éves fiú késelője

Elfogta a rendőrség az őszi UTE-FTC rangadón garázdálkodó futballhuligánok egy részét: hetet előállítottak, négy embert még keresnek. Azonosították azt a férfit is, aki a meccs előtt megkéselt egy 17 éves fiút, ő szökésben van.

Az ominózus, szeptember 11-ei Újpest-FTC mérkőzést háromszor is félbe kellett szakítani a szurkolók tombolása miatt. A mérkőzés előtt a metró Újpest Városkapú megállójának aluljárójában megkéseltek egy 17 éves fiút, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Budapest, 2010. szeptember 11.
A rohamrendőrök sorfala előtt az FTC szurkolói rombolnak a szektorukban, megbontják a kerítést a Soproni Liga 6. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencváros labdarúgó-mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban. A mérkőzés e
Budapest, 2010. szeptember 11. A rohamrendőrök sorfala előtt az FTC szurkolói rombolnak a szektorukban, megbontják a kerítést a Soproni Liga 6. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencváros labdarúgó-mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban. A mérkőzés eredménye: Újpest-Ferencváros 6-0 lett. MTI Fotó: Mohai Balázs

A BRFK a mérkőzés után 13 főt állított elő, ellenük szabálysértés illetve garázdaság miatt indítottak eljárást. A meccsen készült videófelvételek alapján a rendőrség szerda reggel újabb hét embert vett őrizetbe, akik az Újpest stadionban székeket törtek, dobáltak a pályára, illetve gyújtottak fel - írja az index. Négy embert még nem sikerült azonosítani, a nyomozás folytatódik. A most elfogott, csoportos garázdasággal gyanúsított személyek kapcsán mindenkinél egyenként mérlegelik, indokolt-e az őrizetbe vétel vagy a kényszerintézkedés. A döntésben szerepet játszik, hogy folyik-e ellenük jelenleg valamilyen eljárás. A futballhuligánok ellen csoportos garázdaság a vád, melynek büntetési tétele 5 év szabadságvesztés is lehet.

Náci Robi Angliában bujkálhat

A BRFK a késelőt is azonosította, ellene országos elfogatóparancsot adnak ki, emberölés kisérletének bűntettével vádolják. Dr. Fülöp Valter ezredes kéri minden szurkoló segítségét a tettes kézre kerítésében. A tanúknak teljes névtelenséget ígértek.

Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség Jogi- és Sajtóirodájának Vezetője különösen örül a huligánok elfogásának, szerinte így ugyanis minden rendbontó szurkoló számára nyilvánvalóvá válhat, hogy a büntetés elmaradhatatlan, még ha késve is következik be. Borbély bravúrosnak nevezte a rendőrség munkáját, hogy azonosítani tudták a késelőt.

Az erős testalkatú, tetovált Breitenbach Róbert az, aki a rendőrség szerint megkéselte a 17 éves fiút. A 30 éves férfi kb. 175-180 cm magas, világos bőrű, kerek arcú, kopasz. Különös ismertetőjele: hogy bal karja végig van tetoválva, jobb vállán minta, ujjain betűk, "HATE CORE" felirat, mellkasán és lábán is tetoválás van.

A Blikk információi szerint a Náci Robiként ismert férfi Angliában bujkál, és a késelés után azonnal törölte magát az internetes közösségi oldalakról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.