Újra együtt dolgozik a két filmes legenda

Tom Hanks és Steven Spielberg negyedik alkalommal dolgozik együtt: az egyelőre cím nélküli DreamWorks alkotásnak Spielberg és Marc Platt lesznek a producerei, de Spielberg állítólag a rendezői feladatokat is szívesen magára vállalná, míg Hanks a főszerepet játssza majd - olvasható a Variety.com portálon.

A készülő produkció egy valós személyről, James Donovan amerikai ügyvédről szól, akit beszervezett a CIA a hidegháború alatt. Donovannek - a filmvásznon Hanks fogja alakítani -, egy pilóta szabadon engedése ügyében kellett tárgyalnia, aki fogságba esett, miután U2 típusú felderítő repülőgépét lelőtték Oroszország felett.

A produkció forgatókönyvét Matt Charman jegyzi. A film egyike azon maroknyi alkotásoknak, amelyeket Spielberg szívesen megrendezne. A befutók között van még a DreamWorks-Fox közös produkciójaként jegyzett Robopocalypse és a Montezuma című történelmi dráma, amelyet Steve Zaillian jegyez. A DreamWorks nem reagált a filmmel kapcsolatos megkeresésekre.

Hanks és Spielberg korábban a Ryan közlegény megmentése, a Kapj el, ha tudsz! és a Terminál című filmeken dolgoztak együtt. Hanks jelenleg a Dave Eggers amerikai író azonos című regénye alapján készülő A Hologram for the King című produkciót forgatja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.