Újabb hercegi frigy a láthatáron: Harry is nősülni készül

Elhárult a legfőbb akadály Harry herceg házasodása elől, miután a brit uralkodó unokájának választottja - aki korábban egyáltalán nem lelkesedett az ötletért - vasárnapi brit sajtóértesülés szerint végre igent mondott hercegének. A pár állítólag már jövőre az oltár elé vonulhat.

A The Sunday Telegraph című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap udvari tudósítói úgy értesültek, hogy a 24 esztendős Cressida Bonas hosszas küszködés után félretette félelmeit, és immár hajlandó a királyi család tagjává válni.

Az eseményre kíváncsi volt Harry herceg és sógornője, Katalin hercegnő is
Britain's Prince Harry (L) and Dutchess of Cambridge Kate Middleton (R) applaud as they view the closing ceremony of the London 2012 Olympic Games at the Olympic Stadium August 12, 2012. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS TPX IMAGES OF THE DAY)

Harry, aki jövőre ünnepli 30. születésnapját, már hónapokkal ezelőtt szóba hozta az esküvőt jelenlegi szerelmének. A brit sajtó bennfentes forrásai szerint azonban Cressida eddig túl fiatalnak tartotta magát a házassághoz, és szinte "rémülettel töltötte el" az a kilátás, hogy a brit királyi család tagja legyen a trónutódlási sorrend negyedik helyét elfoglaló Harry oldalán.

A herceg azonban négyhónapos - januárban befejeződött - afganisztáni frontszolgálata idején is állítólag rendszeresen hívogatta barátnőjét, kérlelve, hogy várja meg őt. A kitartó udvarlás a jelek szerint eredményesnek bizonyult: a The Sunday Telegraph által idézett "családi barátok" egyike tényként jelentette ki a lapnak, hogy "Cressie feleségül megy Harryhez".

"Harry megállás nélkül házasságról és gyerekekről beszél, és most már (Cressida) is hozzászokott a gondolathoz ... az esküvő valószínűleg jövőre lesz" - tette hozzá a brit lap jól értesült forrása.

Cressida Bonas korántsem idegen udvari körökben. Előző barátjának mostohaapja, Milford Haven márkija II. Erzsébet királynő unokatestvére, Cressida féltestvérének, Isabella Calthorpe-nak pedig egy időben Harry bátyja, a brit trón majdani várományosa, Vilmos herceg udvarolt - igaz, végül mindketten másnak esküdtek örök hűséget.

Vilmos 2011-ben polgári származású kedvesét - egykori egyetemi évfolyamtársát -, Catherine Middletont vette feleségül. A házaspár első gyermeke, György herceg júliusban jött a világra, és születése pillanatában egy hellyel hátrébb, a negyedik helyre utasította a brit trónutódlási sorban Harryt, vagyis saját nagybátyját.

Harry herceg előző nagy szerelme a zimbabwei születésű dél-afrikai szőke szépség, Chelsy Davy volt. Chelsy és Harry hat évig ápolta meglehetősen viharos, szakításokkal és könnyes újbóli egymásra találásokkal tarkított románcát, a kapcsolat azonban végül teljesen kifulladt. Chelsy ugyan jelen volt Vilmos herceg két évvel ezelőtti londoni esküvőjén - állítólag Harry kifejezett kérésére vették fel a meghívottak listájára -, és ebből annak idején sokan arra a következtetésre jutottak, hogy a pár ismét összejött, ám Chelsy Davyt azóta sem látni Harry környezetében, és gyakorlatilag eltűnt a brit sajtó látóköréből is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.