Újabb szokatlan cselekedet a Meglepetéspápától

Váratlanul a vatikáni dolgozók menzáján ebédelt pénteken Ferenc pápa, aki a sorban állásból is kivette a részét. Nem ez az első eset, hogy a pápa elvegyült a nép között, tavalyi születésnapi ebédjét például hajléktalanok társaságában fogyasztotta el.

 

Franco Paini, a vatikáni menza szakácsa a Vatikáni Rádiónak elmondta, hogy a Szentatya előzetes értesítés nélkül a pénteki ebédidőben jelent meg. Kézbe vett egy műanyag tálcát és beállt a sorba a vatikáni dolgozók közé.

"Tésztát választott, paradicsomos szósz nélkül, második fogásnak halat" - mesélte el Paini. Hozzátette, hogy Ferenc pápa mindenkivel kedvesen elbeszélgetett, és a munkájuk valamint a hogylétük felől érdeklődött.

A pápa a Vatikán létesítményeiben dolgozók mellett talált szabad helyet. A l'Ossservatore Romano szentszéki napilap fotókon is megörökítette a nem mindennapi látogatást.

Ferenc pápa a megválasztása óta a vatikáni Szent Márta-ház menzáján reggelizik, ebédel és vacsorázik. A vatikáni menza a Szent Péter bazilika ellentétes oldalán üzemel és ide járnak ebédelni többek között a vatikáni könyvtár, a posta, a gyógyszertár és a pápai hivatalok egyházi és laikus dolgozói.

Az elfogyasztott ételt illetően nem meglepetés az egyházfő választása. Nővére, Maria Elena Bergoglio a fiával közösen üzemeltet éttermet Montevideoban, specialitásaik közé a házi készítésű tésztaételek tartoznak.

Nem a menzalátogatás a pápa első szokatlan megnyilvánulása ebben a hónapban. Ahogyan azt lapunk korábban megírta, egy interjúban éles hangon nyilatkozott a papi nőtlenségről, az egyházban jelen lévő pedofíliáról és a maffiáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.